Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro."— Transkript prezentace:

1 Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro Vás“, registrační číslo projektu CZ.1.04/4.1.01/53.00018 Nový Bydžov 1. 10. 2012 Financováno z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

2 Benchmarking = technika trvalého zlepšování, která porovnává a analyzuje procesy / služby za účelem zjistit nejlepší postupy, s nimiž se pak organizace porovnává a aplikuje je na vlastní procesy. Podstatou benchmarkingu je zlepšování učením se od druhých.

3 Co je Benchmarking DATA UKAZATELE INFORMACE ZMĚNY

4 Smysl benchmarkingu  Zjistit, jak si stojíme ve srovnání s ostatními výsledky vstupy výstupy  Vymezit oblasti, které lze zlepšit  Zjistit, jak to dělají jinde  Využít informace ke zlepšování  Stanovit standardy

5 Benchmarkingová iniciativa 2005

6 Nový Bydžov v BI  11. nejmenší město  10. nejmenší ORP  4. nejmenší úřad

7 Státní správa: Počet zaměstnanců na 100 obyvatel

8 Státní správa: Procento zaměstnanců zajišťujících výkon státní správy

9 Státní správa: Celkový počet zaměstnanců včetně uvolněných zastupitelů

10 Města / ORP pro porovnávání

11 Dlouhodobé závazky

12

13 Náklady na MŠ / počet dětí v MŠ Běžné výdaje na MŠ celkem na dítě ( v tis. Kč ) Počet dětí v mateřských školách na 1000 obyvatel obce

14 Náklady na ZŠ / počet dětí v ZŠ Běžné výdaje na ZŠ a školní stravování na dítě ( v tis. Kč ) Počet dětí v ZŠ na 1000 obyvatel obce

15 Místní poplatky: Počet zaměstnanců na poplatky

16 Místní poplatky: Počet poplatníků na zaměstnance

17 Místní poplatky: Procento úspěšnosti výběru

18 Poplatky za komunální odpad Počet poplatníků na zaměstnance agendy % úspěšnosti výběru

19 Vymáhání pohledávek Úvazky zaměstnanců agendy Objem pohledávek na zaměstnance agendy (v tis. Kč)


Stáhnout ppt "Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro."

Podobné prezentace


Reklamy Google