Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Společný jazyk v rytmu (2012–2013) Naďa Ježková, Kristýna Koláčná projekt podpořený programem EU Mládež v akci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Společný jazyk v rytmu (2012–2013) Naďa Ježková, Kristýna Koláčná projekt podpořený programem EU Mládež v akci."— Transkript prezentace:

1 Společný jazyk v rytmu (2012–2013) Naďa Ježková, Kristýna Koláčná projekt podpořený programem EU Mládež v akci

2 Popis projektu sociálně inkluzivní projekt cílem projektu bylo bourání komunikačních bariér a vytváření sociálně inkluzivního prostředí smíšená organizátorská skupina – tři slyšící členky kapely a tři neslyšící účastnice projektu Hledání společného jazyka v rytmu.

3 zaměřeno na africké bubnování, na hledání společné cesty v komunikaci a na bourání bariér, které vyplývají ze sluchového postižení slyšící účastníci si osvojovali komunikační dovednosti v českém znakovém jazyce a zvnitřňovali si pravidla, která usnadňují komunikaci s neslyšícími a nedoslýchavými lidmi. Projektu se ve všech fázích zúčastnilo celkem 35 zájemců z řad dospělých slyšících lidí a dospělých lidí se sluchovým postižením.

4 1. fáze -> letní týdenní bubenický workshop (2012) doplněný znakováním na Chatě Stará Škola v Kunčicích u Starého Města pod Sněžníkem -> završen společným vystoupením na festivalu Bioslavnosti 2. a 3. fáze -> pravidelná bubenická a „znakovací“ setkávání v průběhu podzimního semestru 2012 a jarního semestru 2013 v Labyrintu v Brně. 4. fáze -> v létě 2013 projekt završen týdenním bubenickým workshopem se znakováním, opět se společným koncertem. + množství dalších aktivit v podobě vystoupení a prezentací při různých příležitostech. Čtyři fáze

5 1. fáze Letní týdenní bubenický workshop

6

7

8

9

10

11

12 http://www.spalenysusenky.cz/content/spolec ny-jazyk-v-rytmu-v- labyrintuhttp://www.spalenysusenky.cz/conte nt/spolecny-jazyk-v-rytmu-v-labyrintu

13 Naše dojmy První větší zkušenost s Neslyšícími Komunikace se ZJ, zdokonalování ve ZJ Učení hrou (pexesa, domino…) Prolínání dvou kultur Odstraňování komunikační bariéry Učení něčeho zajímavého (hra na bubny) Další zajímavé akce (ples Neslyšících…)


Stáhnout ppt "Společný jazyk v rytmu (2012–2013) Naďa Ježková, Kristýna Koláčná projekt podpořený programem EU Mládež v akci."

Podobné prezentace


Reklamy Google