Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM:VY_32_INOVACE_XV_1_09_Woolen sheep Šablona číslo: XV Sada číslo: Pořadové číslo: 09 Autor: Mgr. Kateřina Zídková

2 Anotace: CLIL: pracovní postup v angličtině
Anotace: CLIL: pracovní postup v angličtině. Žáci pracují ve skupinách po 4-8, vytvoří si ovečku z párané vlny. Naučí se liščí smyčku. Práce je motivována písní Black Sheep. Žáci soutěží ve skupinách o kousky vlny. Očekávaný výstup: Žáci vytvoří ovečku z párané vlny. Učí se spolupráci ve skupině. Naučí se přivazovat vlnu liščí smyčkou. Učí se vnímat cizí jazyk jako nástroj komunikace. Druh učebního materiálu: Prezentace zpracovaná v programu PowerPoint Typická věková skupina: let Klíčová slova: CLIL, pracovní postup v angličtině, páraná vlna, ovce. Pomůcky a materiál: Nepotřebná pletenina rozstříhaná na čtverce 10x10 cm, slaměný věnec pro každou skupinu asi 25cm průměr, špendlíky, provázek, karton, černý papír A4 jeden na skupinu, bílá samolepka, bílá křída nebo pastelka. Potřebný čas pro výuku DUM: 3x 30 minut Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem: Učitel vede hodiny převážně v angličtině. Žáci zpívají píseň Black sheep, sledují snímky 4 – 6. Podle nákresu na snímku 7 a učitelovy demonstrace se naučí liščí smyčku. Zavěšují tak kousky vlny na nataženou šňůru. Mohou soutěžit, kdo rychleji. V příští vyučovací hodině se žáci seznámí s přípravou věnce a osnovy a výsledným výrobkem. Osnovy připraví učitel. Žáci soutěží ve družstvech a získávají kousky vlny (mohou si vypárat vždy kousek sami) pro svoji ovečku. V další vyuč.hodině žáci dotvoří ovečku podle návodu a učitelovy demonstrace. Upozorníme na důležitost rozdělení si úkolů ve skupině.

3 Zdroje: Vlastní fotografie a nákresy

4 CLIL: Craft in English for 1st and 2nd classes
Woolen sheep CLIL: Craft in English for 1st and 2nd classes

5

6 Bea, bea, black sheep, Have you any wool? Yes sir, yes sir, Three bags full. One for the master, One for the dame, One for the little boy That lives down the lane.

7

8 Learn this knot: Make a loop with a piece of wool. Put it under the yellow string. Put both ends into the loop. Pull them to tie it up.

9 You will need such a wreath, pins and some string.

10 Stick pins into a wreath
like this:

11 Tie the string onto the pins like this. Go back to the previous picture and try it on the board first

12 Tie pieces of wool onto the string. Use the special knot!

13 Copy the stencils onto the black paper.

14

15

16 Glue black parts onto the stencils.

17

18 Finish the sheep like this. Use pins to attach parts to the wreath.


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google