Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.3192 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_9.2.16 Jméno autora: Mgr. Lenka Koritenská Datum, období kdy byl vytvořen: 10. 11. 2013 Název práce: Epilepsie Předmět, pro který je VM určen: Přírodověda Ročník, pro který je VM určen: 4. ročník Časová dotace: 1 hod Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Zdraví a hygiena – epilepsie Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: Tento materiál slouží k výkladu a procvičení zásad první pomoci. Pomůcky:

2 EPILEPSIE První pomoc

3 Co je to? je záchvatovité onemocnění mozku v populaci se udává její výskyt 1% epilepsie může být primární – vrozená, nebo sekundární – získaná (úrazy hlavy)

4 Léčba Pravidelné užívání léků Absolutní vynechání alkoholu Pravidelný spánkový režim

5 První pomoc při záchvatu převoz do nemocnice (při prvním záchvatu) rektální čípek odstranění předmětů z okolí uvolnění oděvu kolem krku uložení na bok

6 Autor prohlašuje, že tento materiál je jeho prací, nebo je stažen z uvedených zdrojů. http://pixabay.com/cs/epilepsie- z%C3%A1chvat-mrtvice-apoplexia-156105/ http://pixabay.com/cs/epilepsie- z%C3%A1chvat-mrtvice-apoplexia-156105/ http://www.loznice-intena.cz/postele/3271- manzelska-postel-dvojluzko-sunny-160x200- ebony.html http://www.loznice-intena.cz/postele/3271- manzelska-postel-dvojluzko-sunny-160x200- ebony.html


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"

Podobné prezentace


Reklamy Google