Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dobrodružství v lese Tereza Krmelová, Tereza Fáberová, Jana Bónová, Adriana Pliskvová, Natálie Najmanová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dobrodružství v lese Tereza Krmelová, Tereza Fáberová, Jana Bónová, Adriana Pliskvová, Natálie Najmanová."— Transkript prezentace:

1

2 Dobrodružství v lese Tereza Krmelová, Tereza Fáberová, Jana Bónová, Adriana Pliskvová, Natálie Najmanová

3 Úvod  Dne 17.6. 2014 jsme se zúčastnili projektu Česko – bavorské lovy beze zbraní na Statku Bernard v Královském Poříčí.  V 8:30 jsme přijeli na Statek Bernard, kde jsme byli uvítáni a rozděleni do skupin po 5 členech.  Naše skupina si zvolila ekoprogram 2: Dobrodružství v lese. Byli jsme vybaveni pomůckami – fotoaparát, dalekohled, GPS navigace, diktafon, buzola, pinzeta...  V 9:00 jsme vyrazili s průvodkyní do terénu. Podle mapy jsme šli terénem, plnili úkoly a odebírali vzorky.  V 11:00 nás čekal oběd v restauraci na Statku Bernard.  Po obědě jsme začali zpracovávat ekoprogram ve specializované učebně.  Poté nás čekalo velké shrnutí a ukončení celého programu a odjezd.

4 Úkol 1 – Člověk a příroda ! Film jsme nestihli vytvořit !

5 Úkol 2 – Po stopách zvěře Ptačí pero Motýlí křídlo Brouk Komáří noha

6 Úkol 3 – Ptačí zpěv

7 Úkol 4 - fotopast Během noci byl na fotopast zachycen pohyb srny.

8 Úkol 5 - Orientace  Na rozcestí v lese jsme se museli dát severovýchodním směrem.  Buzola nám pomohla určit směr.  Dále jsme pokračovali po lesní pěšině, až jsme došli od obydlené oblasti Královské Poříčí.

9 Úkol 6 – Co do přírody nepatří

10 Úkol 7 – Odběr horniny Křemen N 50°11.496´ E 012° 41.074´ Pískovec N 50°11.496´ E 012° 41.074´ Žula

11 Úkol 8 - Orientace  V obydlené oblasti Královského poříčí jsme pokračovali na první křižovatku a dali jsme na západojihozápadní směr.  Na dalším rozcestí jsme pokračovali západoseverozápadní směr až k další křižovatce.  Na té jsme šli jihojihozápadním směrem

12 Vodní biotop

13 Invazní rostliny

14 Stromy

15 KONEC Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek dne.


Stáhnout ppt "Dobrodružství v lese Tereza Krmelová, Tereza Fáberová, Jana Bónová, Adriana Pliskvová, Natálie Najmanová."

Podobné prezentace


Reklamy Google