Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém."— Transkript prezentace:

1

2 V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém pirátství.

3 Sdílení filmů, hudby, softwaru, elektronických knih a dalších souborů chráněných autorskými právy k následnému stahování. Zveřejňování aktivních odkazů na filmy, hudbu a software chráněný autorskými právy nelegálně na Internet umístěné jinými osobami. Nabízení vyrobených pirátských nosičů s filmy, hudbou či softwarem k prodeji na Internetu.

4 Neoprávněné užívání softwaru, který je chráněn autorskými právy. K pirátství dochází při jeho nelegálním kopírování, stahování, sdílení či prodeji. Instalace více kopií softwaru do osobního nebo pracovního počítače, než umožňuje zakoupená licence.

5 Tohoto pirátství se dopouštějí ty společnosti, které prodávají hardware počítače s již předinstalovanými nelegálními kopiemi některých počítačových programů, případně nahrají software do systémů bez poskytnutí originálních disket a manuálů. Domácí: domácí pirátství zahrnuje všechny činnosti od nevinného vyměňování disket a CD s přáteli. Je asi nejhůře detekovatelnou a regulovatelnou skupinou pirátství. Prodejců Podniků:"Kořenem zla" jsou v tomto případě lokální sítě (LAN) firmy nebo podniku, kde má k jedné legálně instalované kopii určitého programu nelicencovaný přístup potenciálně i několik set zaměstnanců.

6 K tomuto pirátství dochází v případě, že jednotlivec nebo skupina jednotlivců za účelem získání značného majetkového prospěchu ve velkém měřítku kopíruje a distribuuje programové vybavení. Koncových uživatelů: Je jedním z nejrozšířenějších druhů softwarového pirátství. Vyznačuje se používáním několikanásobné kopie jednoho softwarového balíku na několika systémech nebo rozšiřování kopií dotčeného softwaru dalším osobám Průmyslové:

7 Zkušební verze programu, plně funkční, avšak pouze po určitou dobu (například 30 dní), nebo po určitý počet spuštění. Po této době se program zablokuje a nejde spustit. J Komerční program : je nutné jej nainstalovat, jinak je jeho instalace na počítači nelegální. Demo:Program zdarma, mají zablokované některé funkce. Určené k ukázkám a seznámení. často u počítačových her které například obsahují jen 3 ukázkové kola. Adware: je program zdarma, funkčně a časově neomezené, který se na sebe snaží vydělat tím, že zobrazuje různé reklamy a láká něco si koupit.

8 Termínem počítačová kriminalita (též kybernetická kriminalita, internetová kriminalita, kyberkriminalita či kybernalita) se označují trestné činy zaměřené proti počítačům nebo trestné činy páchané pomocí počítače. Jde o nelegální, nemorální a neoprávněné konání, které zahrnuje zneužití údajů získaných prostřednictvím výpočetní techniky nebo jejich změnu.

9

10

11

12

13

14

15

16 Lucie Svobodová Michaela Lysová Kamila Tkáčová


Stáhnout ppt "V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém."

Podobné prezentace


Reklamy Google