Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z www.zspraslavice.cz Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice Autor: Mgr. Eva Fojtíková Název DUM: VY_32_INOVACE_161 Název sady: Prvouka pro 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2061 Anotace: Materiál seznamuje žáky s výskytem, oběhem a skupenstvími vody v přírodě a obsahuje prvky ekologické výchovy. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci. Datum: 18.1. 2013

2 Základní podmínky života na Zemi jsou: Voda -světlo -teplo -voda -vzduch -půda

3 Voda je jediná látka, se kterou se v přírodě setkávám ve všech 3 skupenstvích. skupenství: ____________ skupenství: ____________ skupenství: ____________

4 Voda na Zemi nevzniká ani se neztrácí, pouze obíhá (přeměňuje své skupenství). Zkus popsat obrázek

5 Doplň (vycházej z obrázku.) Voda z moří, řek, rybníků, jezer, přehrad i z půdy se __________ a jako _______ stoupá do ovzduší. Tam se vytvářejí _______. Zde se vodní pára ochlazuje a padá dolů na zem jako _____ nebo ______. V řekách voda stéká zpět do _______. Část vody se vsakuje do ______, kde tvoří zásoby vody – podzemní vody.

6 Voda SLADKÁ SLANÁ v řekách __________________ __________________ __________________ __________ v moři (cca 30g soli/1 l vody) Pokus: Zkus namíchat roztok vody a kuchyňské soli, který připomíná mořskou vodu. Je tato voda pitná?

7 Kterou vodu můžeme pít? z rybníka z řeky Moravy z lesní studánky ze studny z vodovodu (upravená voda) Otázka: Jak a čím vodu v těchto zdrojích znečišťujeme?

8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z www.zspraslavice.cz Zdroje obrázků: -Galerie MS Office - (1)[cit. 2013-18-01]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Praha,_%C5%98epy,_R%C5% AF%C5%BEe_%C5%A1%C3%ADpkov%C3%A1_(rosa_canina).JPG?uselang= cs


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice."

Podobné prezentace


Reklamy Google