Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pro možnost plného využití materiálu je potřebné být připojen k internetu.

3 PŘEPRAVKY, BEDNY, ROLTEJNERY

4 Přepravky  vratné rozvážné bedny  přepravní prostředky  určeny pro stohovací systém  účel  rozvoz zboží v distribuční síti (distribuce spotřebního zboží ze závodů/velkoobchodů do jednotlivých prodejen maloobchodu)

5  velikost:  vazba na velikost palet  nosnost  dle provedení (až do 30 kg)  konstrukční materiály:  plastické hmoty  kovy  hliníkové slitiny  dřevo  překližky

6  výroba:  speciální provedení (záleží na druhu přepravovaného zboží)  plnostěnné  se stěnami perforovanými či spárovými  s hladkými nebo vyztuženými žebry či mřížkami  mohou být opatřeny víkem (možnost plombovaní)  manipulace:  ruční  mechanizovaná

7 Bedny (ukládací bedny)  přepravní prostředek  nestohovací systém  účel:  ukládání /skladování kusového materiálu hromadného charakteru (např.: spojovacích součástí, elektroinstalačního materiálu, strojní součásti)  použití při mezioperační závodové dopravě  manipulace:  ruční  mechanická

8 Roltejnery  speciální pojízdné palety  vozíky pro přepravu menšího nákladu  konstrukce:  čtyřkolový podvozek + odnímatelné/ pevné bočnice  účel:  rozvážení kusového zboží  rychlé předání zboží při nakládce a vykládce (v prodejnách se převezme určitý počet vozíků s nákladem)  není potřeba používat manipulační zařízení

9 Roltejnery Zdroj: www.toyota-forklifts.cz Zdroj: www.logismarket.cz

10 Kontrolní úkoly a otázky: 1.Co je to přepravka a jaký je její účel? 2.Jaké se používají materiály pro výrobu přepravek? 3.Charakterizujte bedny jakožto přepravní prostředek (účel a manipulace). 4.Vysvětlete co je to roltejner a zda jste se s ním někdy setkali, stručně popište jeho funkci. 5.Pokuste se načrtnout zmiňované tři druhy přepravních prostředků (přepravka, ukládací bedny, roltejner).

11 Použité zdroje: PERNICA, Petr. Logistika pro 21. století 2.díl. 1. vyd. Praha: Radix, 2005, ISBN 80-86031-59-4 http://www.logismarket.cz http://www.toyota-forklifts.cz Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních."

Podobné prezentace


Reklamy Google