Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CJD Chemnitz/ pobočka Freiberg Vícegenerační dům „Barevný dům“ („Buntes Haus“) Tschaikowskistraße 57a 09599 Freiberg.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CJD Chemnitz/ pobočka Freiberg Vícegenerační dům „Barevný dům“ („Buntes Haus“) Tschaikowskistraße 57a 09599 Freiberg."— Transkript prezentace:

1

2 CJD Chemnitz/ pobočka Freiberg Vícegenerační dům „Barevný dům“ („Buntes Haus“) Tschaikowskistraße 57a 09599 Freiberg

3 Vícegenerační domy odpovídají potřebám mladých i starších lidí. Podporují soužití několika generací a působí proti izolaci a anonymitě. Senioři předávají své zkušenosti a znalosti, mladé rodiny získávají pomoc a podporu – posiluje se sociální soudržnost.

4

5 Nositel - CJD Chemnitz CJD Chemnitz je zařízení registrovaného sdružení Křesťanské vesničky mládeže (Christliches Jugenddorfwerk Deutschlands e.V. (CJD)), veřejně prospěšného sdružení, které funguje v rámci diakonie a které působí jako mládežnický, vzdělávací a sociální spolek ve spolupráci s evropskými partnery. CJD je uznávaným nositelem nezávislé podpory dětí a mládeže. CJD Chemnitz se od roku 1991 rozvinulo v jednoho z největších vzdělávacích a sociálních nositelů Saska. Spektrum našich nabídek sahá od podpory mládeže při výběru povolání, zaměstnávání, kvalifikace a zprostředkování, přeshraniční projekty až po zařízení denní péče pro děti a mládež.

6 „Barevný dům“ („Buntes Haus“) Majitelem domu a příslušného pozemku je město Freiberg. Nájmy a náklady na provoz jsou hrazeny městem. V letech 2009 / 2010 došlo ke zlepšení technického stavu protipožárního systému za více jak 200.000 Euro a částečná renovace.

7 Denní nabídky pracovní dny 7 – 18 hodin flexibilní péče o děti - pro rodiny, které nezískali místo v zařízení denní péče pracovní dny 13 -18 hodin volné setkávání dětí a mládeže pracovní dny 9 – 18 hodin internetová kavárna / kurzy práce na PC pro seniory pracovní dny 8 – 15 hodin poradenství pro nezaměstnané / podpora při hledání práce a vyplňování žádosti o místo jednou týdně čtenářská kavárna – posezení při kávě a koláči kurzy pro matky s dětmi (matky s miminky) nabídky péče o osoby s -demencí -mentálním postižením -duševním onemocněním

8 Umělecké/ hudební nabídky sbor seniorů „Hinkelsingers“ výuka hry na kytaru pro mladé i seniory hudební raná péče keramika malba akrylovými barvami patchwork paličkování kurzy šití 2 taneční skupiny (předškolní děti / mládež)

9 Sportovní vyžití 3 kurzy rehabilitace zad sportovní tanec pohyb dle hudby gymnastika s miminky stolní tenis místnost pro fitness - individuální využití

10 Aktivity cyklojízdy 18 osob napříč Německem každý rok mezigenerační vlak program k slavnosti horského města účast na slavnostech městských částí den otevřených dveří vánoční koncert turnaje pokémonů

11 Síť spolupráce Patronka domu: zmocněnkyně Spolkového sněmu paní Veronika Bellmann Člen rady Spolku Freiberského rodinného sboru Spolupráce s dalšími nositeli a sdruženími města Freiberg, např. Deutscher Kinderschutzbund e.V. (registrované sdružení Německý svaz pro ochranu dětí), Hoffnung Nadeshda e.V. (registrované sdružení Naděje Naděžda), diakonie a její poradenská místa, Behindertenverband e.V. (registrované sdružení Svaz postižených), Lichtpunkt e.V. (registrované sdružení Světelný bod) Spolupráce s městským bytovým sdružením Freiberg/Sa.mbH a bytovým družstvem Spolupráce v rámci provozovatele (dílna, vlastní vozidla, praktikanti s mentálním/psychickým omezením, aj.) Spolupráce MGH v rámci setkávání moderačních kruhů, partnerský dům Chemnitz

12 Financování / podpora Spolkové ministerstvo pro rodinu, seniory, ženy a mládež: 40.000 Euro / z toho 20.000 Euro mzdové a 20.000 Euro věcné náklady Zemská rada Střední Sasko: 36 hodin týdně pro sociální pracovnici nebo sociálního pracovníka Městská správa Freiberg: nájemné a provozní náklady, věcné náklady Agentura práce: 12 spolupracovníků v různých zařízeních (např. kombinovaná mzda, pracovní příležitost s náhradou osobních výdajů, varianta odměn) zpravidla vázaní lhůtou na ½ roku Posílení na místě – program podpory EU až do 10.000 Euro pro speciální program, např. školení babysitterů Malé podniky a řemeslníci (věcné a peněžní dary)


Stáhnout ppt "CJD Chemnitz/ pobočka Freiberg Vícegenerační dům „Barevný dům“ („Buntes Haus“) Tschaikowskistraße 57a 09599 Freiberg."

Podobné prezentace


Reklamy Google