Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha 9 8. 3. 2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha 9 8. 3. 2012."— Transkript prezentace:

1 Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha

2 Obsah prezentace  Historie tvorby NZZ pro obor Pekař  Autorský tým  Specifikace zadání NZZ

3 Historie tvorby JZZZ Pekař  Zapojení do projektu jako autorská škola v roce 2005 (v projektu Kvalita I)  Tehdy se tvořila jednotná zadání pro 19 oborů v rámci soustavy oborů  První ověřování - v roce 2006  Externí editor od roku 2010  V autorském týmu pracovalo celkem 5 středních škol

4 Autorský tým – zapojené školy  2005 – 2009 Střední škola potravinářská, SMIŘICE Střední škola hospodářská FRÝDLANT Střední škola hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ  2010 Střední škola potravinářská SMIŘICE SŠ hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ SOU gastronomie a podnikání PRAHA 9  2011 Střední škola potravinářská SMIŘICE SŠ hotelová a služeb KROMĚŘÍŽ Střední škola potravinářská a služeb Charbulova BRNO

5 Specifikace a vývoj zadání  SOP: pouze v roce 2005, následující roky byla SOP nahrazena jiným výstupem žáků ve třetím ročníku v rámci závěrečné klasifikace  Písemná zkouška: stanoveno 5 témat, která prověřují znalosti z odborných předmětů  Technologie  Stroje  Suroviny  Výpočet podle normy  Cizí jazyk (v roce 2005 pouze překlad slovíček, později prověřování formou jednoduchých rozhovorů na téma oborových znalostí)

6  Praktická zkouška zadána jsou 3 témata, jedno si žák volí 2 části:  Samostatná práce – vylosovaný pekařský výrobek ve stanoveném množství  Týmová práce – zhotovení chleba a běžného pečiva (např. rohlíků, pletýnek apod.) – množství určí škola podle podmínek, které má, a také v souvislosti s odbytem hotových výrobků

7

8  Ústní zkouška  Prověřování znalostí z odborných předmětů  Zadáno 30 témat, která vždy obsahují průřez učivem  Přiřazeny otázky z úvodu do světa práce  Během tvorby témat pro ústní zkoušku se dbalo na zařazování témat směřujících k novým technologiím výroby, změnám v zákonech o potravinách, BOZP, hygienickým požadavkům apod.

9 Děkuji za pozornost Ing. Ema Baboráková, editor JZZZ Pekař nost


Stáhnout ppt "Nová závěrečná zkouška oboru Pekař Konference Hotel Step, Praha 9 8. 3. 2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google