Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, 33701 (Mgr.Lucie Popovičová)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, 33701 (Mgr.Lucie Popovičová)"— Transkript prezentace:

1 Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, 33701 (Mgr.Lucie Popovičová)

2 PŘÍPRAVY Když se nám podařilo na konci listopadu nastřádat žaludy, kaštany, suché pečivo apod., rozhodli jsme se je dosušit a uschovat do předání na naší školní půdě. …nebylo to jednoduché a zjistili jsme, že cesta ke krmelci nebude s tou haldou jednoduchá…

3

4

5

6

7

8 …čištění… Samozřejmě jsme po vysypání ještě vybrali už shnilé či zkažené kousky, aby plíseň nenapadla i zbylou potravu.

9 CESTA KE KRMELCI 14. prosince nadešel čas, domluvili jsme se s panem Moulisem ze Záchranné stanice živočichů Rokycany, který domluvil s místními myslivci návštěvu krmelce a jenž nás doprovodil až k samotnému krmelci. Po cestě jsme se dověděli mnoho zajímavého ohledně krmení a přikrmování lesní zvěře. A také nám řekl několik pravidel, jak se v lese chovat.

10 Vyšli jsme ze školy ráno před osmou, v tuto dobu ještě téměř za tmy… hromadu žaludů a kaštanů jsme rozdělili do různých tašek tak, aby každý něco nesl a bylo to pro nás lehčí.

11

12

13 A pak hned směr les a krmelec. V Rokycanech máme blízko školy jeden, malinký, schovaný, nahoře na kopci nad městem.

14

15

16 Po několika zastávkách jsme došli až ke krmelci na kraji lesa, kde jsme naložili vánoční dárky zvířátkům.

17

18 VÁNOČNÍ DÁRKY A MISE SPLNĚNA Vysypali jsme všechno, co jsme měli, některé kousky jsme i na radu pana Moulise rozházeli v okolí po lese, zejména suché kusy, které z mokré země nasají opět své vitamíny a dužinu, která je pro zvířátka tak důležitá. Joooo… a ty igelitky, ty jsme pak samozřejmě vytřídili (ale to už paní učitelka nevyfotila, protože jak nám říkala: „Fasovala jsem zas dárečky pro vás….“ (A rozdala nám spoustu časopisů a prospektů o lese a jeho obyvatelích.)

19 Závěr Za 4.A David Krajči, Hana Havlíčková, členové kroužku Záchranné stanice živočichů Rokycany (kontrola p.uč.Popovičová)


Stáhnout ppt "Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, 33701 (Mgr.Lucie Popovičová)"

Podobné prezentace


Reklamy Google