Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot 28.10.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot 28.10.2012."— Transkript prezentace:

1 VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot 28.10.2012

2 VoIP - Internetová telefonie Důvody používání

3 VoIP – internetová telefonie Technická řešení Mé postřehy a rady  VoIP používám cca 10 let.  Je to bezesporu výrazná úspora peněz.  Fascinují mě stále nové technické možnosti.  Rád se s vámi podělím.

4 Spolehlivé internetové připojení.  Toto ovlivníme pouze výběrem poskytovatele.  Z praktických zkoušek mohu doporučit pevné připojení rychlostí alespoň 512 Mbps v obou směrech.  Negativní zkušenosti mám s WIFI, ale i zde se situace lepší.  U mobilního připojení nedostačuje GPRS ani EDGE.  Spolehlivě se dá volat pouze prostřednictvím 3G. VoIP - Internetová telefonie Abychom mohli telefonovat přes Internet, potřebujeme:

5 Zařízení na telefonování.  K prvotnímu vyzkoušení postačí softwarový telefon (aplikace) a sluchátka s mikrofonem. VoIP - Internetová telefonie Abychom mohli telefonovat přes Internet, potřebujeme:

6 Zařízení na telefonování.  Mnohem lepší je nahradit sluchátka a mikrofon USB telefonem. VoIP - Internetová telefonie Abychom mohli telefonovat přes Internet, potřebujeme:

7 Účet u VoIP providera.  Registraci provedete během pár minut na webové stránce poskytovatele VoIP služby.  Přehled českých poskytovatelů naleznete na adrese: http://www.internetprovsechny.cz/prehled-21- poskytovatelu-voip-sluzeb/ http://www.internetprovsechny.cz/prehled-21- poskytovatelu-voip-sluzeb/  Často bývají mnohem výhodnější zahraniční provideři. VoIP - Internetová telefonie Abychom mohli telefonovat přes Internet, potřebujeme:

8 Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP telefon  Dokonalé zařízení je Lynksys 942  Telefon je zároveň DHCP server.  Tzn., že za telefon můžete zapojit (další) počítač.

9 Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP telefon Telefon s podsvíceným displejem nabízí:  Identifikaci volaného.  Adresář.  Zmeškaná volání.  Přesměrování …

10 Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP telefon  Telefon se nastavuje přes webové rozhraní.  Mezi základní nastavení patří:  login name  password.  Většina providerů má slušnou podporu i nastavení na webu.

11 Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP brána  Harwarové zařízení.  Do brány přivedete Internet a připojíte běžný telefon.  VoIP brána je cenově dostupná varianta.

12 Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP brána  Brána se nastavuje přes webové rozhraní.  Do konektoru LAN přivedete Internet.  Do konektoru PC zapojíte počítač.  Do konektoru PHONE připojíte běžný telefon.

13 Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP brána  Toto zařízení Lynksys kombinuje VoIP bránu, čtyřportový router a WIFI access point.  Brána se nastavuje přes webové rozhraní.

14 Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP brána  Do konektoru INTERNET přivedete Internet.  Do konektorů ETHERNET zapojíte až čtyři počítače.  Do konektorů PHONE 1 a PHONE 2 připojíte dva běžné telefony, můžete tak využívat dva nezávislé účty od různých operátorů.

15 VoIP - Internetová telefonie Důvody používání Aplikace pro SmartPhony  Existují pro telefony Nokia, pro OS Symbian, Windows Phone, Android …  Pro používání je nutný zapnutý datový tarif nebo WIFI.  Ke srozumitelnému telefonování je potřeba 3G síť nebo kvalitní WIFI.

16  Volání do zahraničí je mnohonásobně levnější než z pevného či mobilního telefonu.  Na rozdíl od pevné linky či mobilního paušálu zde neplatíte žádné, případně minimální měsíční poplatky. VoIP - Internetová telefonie Důvody používání

17  Z VoIP telefonu můžete zavolat kdykoliv na:  Běžné telefonní číslo.  Pevné linky v ČR.  Mobilního operátora v ČR.  Libovolné číslo ve světě.  Jiné VoIP číslo. VoIP - Internetová telefonie Důvody používání

18 Zařízení pro Internetovou telefonii. Pro použití se softwarovým telefony  Klasická sluchátka a mikrofon.  USB telefony.

19 Zařízení pro Internetovou telefonii. SmartPhony  Nepotřebují žádný speciální hardware.  Aplikace např.: CSipSimple:  Vyžaduje internet  WIFI  Datový tarif, 3G

20  Pokud si chcete volání přes Internet vyzkoušet prakticky, navštivte webové stránky VoIp providerů.  Většina z nich má velmi dobrou technickou podporu. VoIP - Internetová telefonie

21 Případné dotazy rád zodpovím na adrese: loskot@seznam.cz loskot@seznam.cz VoIP - Internetová telefonie

22  Myšlenky a informace vycházejí ze zkušeností autora a odborných školení.  Fotografie – vlastní.  Ukázky nastavení – vlastní zařízení. VoIP - Internetová telefonie

23 Děkuji za pozornost. © Mgr. Petr Loskot VoIP - Internetová telefonie


Stáhnout ppt "VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot 28.10.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google