Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015 https://prijimacky.scio.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015 https://prijimacky.scio.cz."— Transkript prezentace:

1 Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015 https://prijimacky.scio.cz

2 Přihlášení Zadejte přihlašovací údaje podle toho, jakou máte v PZ roli.

3 První přihlášení Změnit heslo můžete v profilu školy, část správa uživatelů

4 Profil školy – první přihlášení Upravte (aktualizujte) profil školy v pořadí: budovy, učebny, obory a pokud jste hlavní koordinátor – můžete nastavit práva uživatelů. V 5. části si také můžete objednat PZ nanečisto a Generálku PZ. Zde si také můžete stáhnout různé dokumenty (návody, testy,...).

5 Budova – hlavní koordinátor Zkontrolujte, zda je v hlavní budově správně nastavena adresa školy. Pokud má škola více budov, založte další budovy. Po ukončení úprav se vraťte zpět na hlavní menu Profilu školy. Pokud testovací materiály nebude přebírat koordinátor, doplňte kontakt na osobu, která materiály bude přebírat.

6 Učebny Vyberte budovu, k níž máte přidělena práva. Založte v ní učebny, v nichž budou probíhat přijímací zkoušky. Vraťte se zpět do menu Profilu školy.

7 Obory Založte/zkontrolujte obory, do nichž budou v budově probíhat PZ. Při zakládání oboru zvolte KKOV oboru a v případě potřeby (není povinné) doplňte také název oboru podle ŠVP. Poznámku můžete využít pro vlastní potřeby. Zkontroluje, zda je správně zvolen typ studia (čtyřleté, šestileté, osmileté, nástavba). Potvrďte otevření oboru pro letošní PZ. Doplňte plánovaný počet přijatých uchazečů (dle přijímacích kritérií). Po ukončení úprav se vraťte zpět na hlavní menu Profilu školy.

8 Uživatelé – hlavní koordinátor Zkontrolujte a případně upravte své kontaktní údaje. Pokud má škola více budov – klikněte na záložku „Koordinátor“ a zadejte údaje a určete na jaké budovy budou mít práva (budou je moci spravovat). Pokud chcete, aby informační e-maily dostávala také další osoba – klikněte na záložku „Kontakt“ a zadejte údaje. Pokud budete přepisovat odpovědi uchazečů přímo do aplikace Přijímačky – klikněte na záložku „Zadavatel“ a zadejte údaje. Po ukončení úprav se vraťte zpět na hlavní menu Profilu školy. Hlavní koordinátor může upravovat informace pro všechny budovy, koordinátor pouze u té, pro kterou má nastavena práva.

9 Aplikace Po dokončení úprav v Profilu školy se přepněte do aplikace.

10 Aplikace – hlavní stránka Výběr a zobrazení aktuálního kola Výběr verze přijímacích zkoušek Aktuality a informační panely Jednotlivé kroky dle pořadí postupu. Navigační menu Informace o přihlášeném Uživateli a škole Profil školy

11 1. Aplikace – počty uchazečů v učebnách Zkontrolujte, zda jste v testování pro ostré PZ. Zadejte počty uchazečů v každé učebně.

12 Počty uchazečů v učebnách Klikněte na tlačítko „Přiřadit počty testů k učebnám“. Vyberte typ studia v dané učebně. Doplňte počty požadovaných testů Klikněte na uložit Korekce počtů: (od 20.3. do 27.3.)

13 2. Aplikace – seznam uchazečů Zadejte do oborů seznamy uchazečů – klikněte na tlačítko „Správa uchazečů“.

14 Seznam uchazečů U oboru, do něhož chcete vložit seznam uchazečů klikněte na tlačítko „Spravovat uchazeče“. Zvolte způsob vložení seznamu uchazečů.  „Přidat uchazeče“ = postupně, tj. každého uchazeče zvlášť.  „Import seznamu uchazečů“ = import celého seznamu najednou.

15 Seznam uchazečů Zvolte program, z něhož budete seznam uchazečů importovat. Při výběru varianty „excel (xls) – hashovací tabulka“ se rozbalí okno pro vložení seznamu. Pod tímto oknem najdete ke stažení šablonu, do níž je třeba uchazeče vyplnit. Po jejím vyplnění se u každého uchazeče automaticky vytvoří hash. Následně do rozbaleného okna nakopírujte seznam z šablony a potvrďte.

16 3. Aplikace – přiřazení uchazečů do učeben Do každé učebny přiřaďte uchazeče ze seznamu – klikněte na tlačítko „Přiřadit uchazeče do učeben“. Přiřazení uchazečů do učeben není povinné, slouží pouze jako nástroj. Pokud máte zájem uchazeče do učeben přiřadit, můžete jej využít.

17 Přiřazení uchazečů do učeben U budov, pro která máte oprávnění klikněte na tlačítko „Přiřadit uchazeče do učeben“.

18 Přiřazení uchazečů do učeben Nejdříve přeřaďte uchazeče do jednotlivých tříd dle popisu v 1. termínu (lze automaticky). Pokračujte – kliknutím na záložku „2. termín“ a přeřaďte uchazeče do jednotlivých tříd. Pokud chcete přeřadit uchazeče z jednoho termínu do jiného termínu, musíte nejdříve přeřadit tohoto uchazeče v seznamu uchazečů tj. vrátit na hlavní stránku, zvolit tlačítko „Správa uchazečů“ a potom ho můžete přiřadit do seznamu v učebně. Seznamy lze prohlédnout ve formě tabulky.

19 Přiřazení uchazečů do učeben Seznam lze zobrazit v tabulce či odeslat na email. Seznam je možné také vytisknout.

20 4. Aplikace – zadání a úprava odpovědí Zadejte odpovědi uchazečů – klikněte na tlačítko „Správa odpovědí“.

21 Zadání a úprava odpovědí U příslušného oboru klikněte na „Spravovat odpovědi“. Odpovědi uchazečů je možné zadat dvěma způsoby (importovat odpovědi z TestsCheckeru, zadat odpovědi ručně nebo nahrát soubor se ZA).

22 Zadání a úprava odpovědí Importovat datové soubory z TestsCheckeru

23 Zadání a úprava odpovědí Zadat odpovědi ručně

24 5. Aplikace – výsledky Zobrazte výsledky uchazečů – klikněte na tlačítko „Výsledky“.

25 Výsledky Vyberte, které výsledky chcete zobrazit – termín a předmět. Chcete-li tisknout zprávy pro uchazeče, klikněte na záložku „Zpráva pro uchazeče.

26 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015 https://prijimacky.scio.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google