Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční."— Transkript prezentace:

1 Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční Motto: Muzeum – místo setkávání!

2 Co proto děláme?  Máme novou stálou muzejní expozici: Litomyšl - město kultury a vzdělanosti  Dětský program Račte vstoupit.  Pořádáme výstavy s doprovodnými programy  Besedy, lektorované dílny a workshopy  Dlouhodobé projekty  Muzejní hernu  Muzejní kavárnu  Interaktivní programy s výkladem v Rodném bytě B.Smetany  Městské a celorepublikové akce  Spolupracujeme s dalšími organizacemi ve městě  Permanentky pro školy Při tvorbě i realizaci aktivit usilujeme nejen o „klasickou muzejní prezentaci“, ale také nás zajímá, co během ní návštěvníci prožívají a jak se cítí.

3 Pro jaké věkové skupiny programy připravujeme?  žáky z MŠ  žáky I. a II.stupně ZŠ  žáky SŠ a víceletých gymnázií  žáky speciálních škol  klienty Denního stacionáře Ruka pro život  seniory, individuální návštěvníky, rodiny s dětmi Nabízíme vzdělávání pro celou řadu věkových i zájmových skupin, se kterými jsme se již naučili dobře pracovat a snažíme se k tomu využít potenciálu, který muzeum nabízí – sbírkové předměty a atraktivní prostory.

4 Příklady praxe Oživená řemesla Řemeslné a tvůrčí dílny pro I.stupeň ZŠ: Masopustní a velikonoční dílny zaměřené na zvyky a tradice Pojďte s námi do muzea pro žáky I.stupně ZŠ a nižší ročníky víceletých gymnázii Udělej si vlastní sgrafito pro žáky od I.stupně ZŠ až po dospělé Proč bychom se netěšili … a Muzicírování s Bedřiškem pro školy všech stupňů a dospělé návštěvníky Výstava Zmatené peníze Archeologie s příběhem Lázeňská pohoda v muzeu

5 Řemeslné a tvůrčí dílny pro I.stupeň ZŠ: Masopustní a velikonoční dílny

6  Pojďte s námi do muzea pro žáky I.stupně ZŠ a nižší ročníky víceletých gymnázii

7  Udělej si vlastní sgrafito pro žáky od I.stupně ZŠ až po dospělé návštěvníky

8  Proč bychom se netěšili … a Muzicírování s Bedřiškem pro školy všech stupňů a dospělé návštěvníky

9  Výstava Zmatené peníze

10  Archeologie s příběhem

11  Lázeňská pohoda v muzeu

12 Prožitek „uvnitř“ muzea – co na to muzejník? I ten je třeba prozkoumat. Během let prošel zajímavým vývojem. V našem muzeu se dnes téměř všichni muzejníci při tvorbě výstav a programů sami sebe ptají, zda by je výstava, program či návštěva expozice bavila a chtěli by přijít znovu. Nechtějí se podbízet, ale nabídnout zajímavý zážitek. Za což jim děkuji. Chápeme muzeum jako místo, kde chceme, aby bylo nám i našim návštěvníkům příjemně a rádi se k nám vraceli. Motto: Muzeum – místo setkávání!


Stáhnout ppt "Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční."

Podobné prezentace


Reklamy Google