Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je."— Transkript prezentace:

1

2

3 Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.

4 Vancouver Vancouver se nachází v Kanadě a je známý hokejovým týmem Vancouver Canucks. Má 587 891 obyvatel. Starosta se jmenuje Gregor Robertson. Město leží v údolí (nadmořská výška 167 m. n. m.) řeky Fraser u Tichého oceánu. Vancouver byl v 60. letech 19.století založen přistěhovalci. Rychle se malá osada proměnila v třetí největší Kanadské město. Dnes je Vancouver metropolí s mnoha obchody a luxusními hotely.

5 HISTORIE ZIMNÍCH OH Vše začalo roku 1924 ve Francii ve městě Chamonix. Tam byli pozváni závodníci na týden zimních sportů. Toto klání bylo roku 1925 označeno za zimní olympiádu. Do roku 1992 se konaly zimní OH ve stejný rok jako letní. Další hry se nekonaly až za 4 roky, nýbrž už za 2 a to v roce 1994. V roce 1998 v Naganě olympiádu vyhráli čeští hokejisté a akrobatický lyžař Aleš Valenta. V roce 2006 v italském Turíně zvítězila v běhu na lyžích Kateřina Neumannová. HISTORIE ZIMNÍCH OH Vše začalo roku 1924 ve Francii ve městě Chamonix. Tam byli pozváni závodníci na týden zimních sportů. Toto klání bylo roku 1925 označeno za zimní olympiádu. Do roku 1992 se konaly zimní OH ve stejný rok jako letní. Další hry se nekonaly až za 4 roky, nýbrž už za 2 a to v roce 1994. V roce 1998 v Naganě olympiádu vyhráli čeští hokejisté a akrobatický lyžař Aleš Valenta. V roce 2006 v italském Turíně zvítězila v běhu na lyžích Kateřina Neumannová.

6 SYMBOLY OLYMPIÁDY SYMBOLY OLYMPIÁDY Olympijské kruhy mají propojovat země a národy. Olympijské kruhy mají propojovat země a národy. ČEŠTÍ SPORTOVCI : ČEŠTÍ SPORTOVCI : Martina Sáblíková (rychlobruslařka), Lukáš Bauer (běh na lyžích), Tomáš Březina a Tomáš Verner (krasobruslení), Tomáš Vokoun, Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, David Krejčí, Tomáš Plekanec, Martin Havlát,Tomáš Kaberle (naši nejznámější hokejisti na OH), Jakub Janda, Lukáš Hlava, Martin Koudelka (skok na lyžích), Michal Schlesinger, Roman Vítek (biatlon), Pavel Churavý (sdruženář), Martin Kraus (skikross) Martina Sáblíková (rychlobruslařka), Lukáš Bauer (běh na lyžích), Tomáš Březina a Tomáš Verner (krasobruslení), Tomáš Vokoun, Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, David Krejčí, Tomáš Plekanec, Martin Havlát,Tomáš Kaberle (naši nejznámější hokejisti na OH), Jakub Janda, Lukáš Hlava, Martin Koudelka (skok na lyžích), Michal Schlesinger, Roman Vítek (biatlon), Pavel Churavý (sdruženář), Martin Kraus (skikross)

7 Získali jsme tyto medaile: Martina Sáblíková dvakrát 1.místo a jednou 3. místo v rychlobruslení. Martina Sáblíková dvakrát 1.místo a jednou 3. místo v rychlobruslení. Lukáš Bauer získal bronz v běhu na lyžích. Lukáš Bauer získal bronz v běhu na lyžích. Šárka Záhrobská také vybojovala 3.místo ale ve slalomu. Šárka Záhrobská také vybojovala 3.místo ale ve slalomu. Ve štafetě v běhu na lyžích jsme získali také bronz. Ve štafetě v běhu na lyžích jsme získali také bronz. ÚSPĚCHY A NEÚSPĚCHY

8 Čeští skokani na lyžích byli neúspěšní stejně jako také krasobruslaři. Hokejistům nepřálo štěstí, první zápas se Slovenskem Češi vyhráli 3:1 pak s Lotyšskem 5:2, ale Rusové Česko porazili 4:2. Češi porazili znovu Lotyšsko a ve čtvrtfinále nás Finové (na celém turnaji byli třetí) porazili 2:0. A tak Česká Republika ve Vancouveru skončila tak Česká Republika ve Vancouveru skončila sedmá. Vyhrála Kanada a druhá skončila USA.

9 Nejlepší sportovci Nejúspěšnějším sportovcem celé olympiády byla německá biatlonistka Neunerová Nejúspěšnějším sportovcem celé olympiády byla německá biatlonistka Neunerová Nejúspěšnější zemí byla USA Nejúspěšnější zemí byla USA Nejlepší hokejový brankář byl Američan Ryan Miller Nejlepší hokejový brankář byl Američan Ryan Miller Nejlepší hokejista byl Sydney Crosby hrající za Kanadu Nejlepší hokejista byl Sydney Crosby hrající za Kanadu

10 Perličky První den olympiády zemřel gruzínský bobista. První den olympiády zemřel gruzínský bobista. Zahajující ceremoniál se poprvé konal v hale. Zahajující ceremoniál se poprvé konal v hale. Při slavnostním zahájení her se nevysunulo jedno z ramen s olympijským ohněm. Při slavnostním zahájení her se nevysunulo jedno z ramen s olympijským ohněm. Medaile ve Vancouveru jsou puzzle a jsou zatím nejtěžší medaile na zimních OH. Medaile ve Vancouveru jsou puzzle a jsou zatím nejtěžší medaile na zimních OH. Na této Olympiádě nebyl u sportovců nalezen žádný doping. Na této Olympiádě nebyl u sportovců nalezen žádný doping. Martina Sáblíková,která dostala přezdívku Sáblice Ďáblice, dostane sošku! Martina Sáblíková,která dostala přezdívku Sáblice Ďáblice, dostane sošku!

11 levhart sportovec Levhart fandil ČESKU a jde domů do Zoo Praha a až přijde do zoo někdo s účastníků OH ve Vancouveru řekne: sportovat umím Levhart fandil ČESKU a jde domů do Zoo Praha a až přijde do zoo někdo s účastníků OH ve Vancouveru řekne: sportovat umím líp líp

12 KONEC Děkuji za pozornost a aplaus ! vytvořil Matěj Konrád


Stáhnout ppt "Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je."

Podobné prezentace


Reklamy Google