Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_12_INOVACE_14_ČESKÝ JAZYK_VĚTNÝ ROZBOR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.3130.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_12_INOVACE_14_ČESKÝ JAZYK_VĚTNÝ ROZBOR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.3130."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_12_INOVACE_14_ČESKÝ JAZYK_VĚTNÝ ROZBOR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.3130

2 ANOTACE:Cílem prezentace je procvičit si vyjmenovaná slova po b. JAZYK:Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP: orientuje se v textu, umí najít pravopisné chyby, rozpozná slova vyjmenovaná a jejich tvary KLÍČOVÁ SLOVA:Slova vyjmenovaná, slova příbuzná DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: Prezentace DRUH INTERAKTIVITY: Kombinace CÍLOVÁ SKUPINA:Žák STUPEŇ A TYP VZDĚLÁNÍ: Základní vzdělávání – první stupeň TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA 9 – 12 let

3 VYPIŠ Z TEXTU VŠECHNA VYJMENOVANÁ SLOVA PO B NEBO SLOVA K NIM PŘÍBUZNÁ. Neobyčejný příběh zažila jedna kobylka. Jelikož všechny kobyly jsou býložravci, i ta naše se šla napást na louku bylinek. Na louce se pásl i jiný dobytek, a tak se potkala se starým býkem. Ten ji nenechal na pokoji a pořád na ni dotíral. Byl zkrátka neodbytný. „Běž pryč!“, křičel na ni. Nezbyde tady dost trávy pro všechny. Kobylka se nedala zastrašit, Trkla kopýtkem do dlouhého bidla, které leželo na louce a trefila býka rovnou do hlavy. Ten padl na zem jako zabitý a ani nedutal. Konečně měla všechna zvířátka na louce klid a všude zavládla pohoda.

4 VYPIŠ Z TEXTU VŠECHNA VYJMENOVANÁ SLOVA PO B NEBO SLOVA K NIM PŘÍBUZNÁ. Neobyčejný příběh zažila jedna kobylka. Jelikož všechny kobyly jsou býložravci, i ta naše se šla napást na louku bylinek. Na louce se pásl i jiný dobytek, a tak se potkala se starým býkem. Ten ji nenechal na pokoji a pořád na ni dotíral. Byl zkrátka neodbytný. „Běž pryč!“, křičel na ni. Nezbyde tady dost trávy pro všechny. Kobylka se nedala zastrašit, Trkla kopýtkem do dlouhého bidla, které leželo na louce a trefila býka rovnou do hlavy. Ten padl na zem jako zabitý a ani nedutal. Konečně měla všechna zvířátka na louce klid a všude zavládla pohoda.

5 OPRAV PRAVOPISNÉ CHYBY VE VĚTÁCH. Vánoční svátky jsou neobičejně krásné. Děti pobíhaly sem a tam. Zloděj bil po zásluze potrestán, protože zbil člověka. Kovářova kobyla chodí bosa. Ve třídě nám přibyl nový žák. Kočí práskal byčem, ale kůň byl tak unaven, že už nemohl dál. Na hřišti jsme hráli vybíjenou. Odbyl mě s tím, že na mě nemá čas. Pobit na škole v přírodě končil.

6 OPRAV PRAVOPISNÉ CHYBY VE VĚTÁCH. Vánoční svátky jsou neobyčejně krásné. Děti pobíhaly sem a tam. Zloděj byl po zásluze potrestán, protože zbil člověka. Kovářova kobyla chodí bosa. Ve třídě nám přibyl nový žák. Kočí práskal bičem, ale kůň byl tak unaven, že už nemohl dál. Na hřišti jsme hráli vybíjenou. Odbyl mě s tím, že na mě nemá čas. Pobyt na škole v přírodě končil.

7 ROZDÍLY MEZI SLOVY. bidlo bydlo

8 ROZDÍLY MEZI SLOVY. Vojáci dobyli nová území. Lovec dobil zvíře.

9 DOPLŇ I-Y líná kob__la, levné b__dlení, zb__tečný trest, prohraná b__tva, b__strý chlapec, dlouhé b__dlo, hezký náb__tek, práskat b__čem, b__t psa holí, b__t velmi známým hercem, bab__čka se směje, b__linkový čaj, teplé ob__dlí, jel do Přib__slavi, ob__čejný člověk, to je ale dob__tek

10 DOPLŇ I-Y líná kobyla, levné bydlení, zbytečný trest, prohraná bitva, bystrý chlapec, dlouhé bidlo, hezký nábytek, práskat bičem, bít psa holí, být velmi známým hercem, babička se směje, bylinkový čaj, teplé obydlí, jel do Přibyslavi, obyčejný člověk, to je ale dobytek

11 Obrázky: www.office.microsoft.com.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_12_INOVACE_14_ČESKÝ JAZYK_VĚTNÝ ROZBOR ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.3130."

Podobné prezentace


Reklamy Google