Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZETOR. Co je to Zetor ? Zetor je značka nejznámějšího českého traktoru. Kompletní název společnosti je Zetor Tractors a.s,která tento název nosí od 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZETOR. Co je to Zetor ? Zetor je značka nejznámějšího českého traktoru. Kompletní název společnosti je Zetor Tractors a.s,která tento název nosí od 1."— Transkript prezentace:

1 ZETOR

2 Co je to Zetor ? Zetor je značka nejznámějšího českého traktoru. Kompletní název společnosti je Zetor Tractors a.s,která tento název nosí od 1. ledna 2007.

3 Jak vznikl název Zetor ? Název Zetor, jímž tehdy státní podnik začal označovat svoje traktory, vznikl spojením Zet (hláskované písmeno „Z“ z názvu Zbrojovky) a koncovky - or ze slova traktor(nebo z názvu ZEmědělský trakTOR)..

4 Co znamenají čísla u jména Zetor ? První dvě nebo tři čísla v názvu traktoru označují přibližný výkon motoru v koních,např.: 72, 80, 121, 162 atd.

5 Čím se chlubí značka Zetor ? Zetor je první výrobce na světě, který u traktorů vyráběl bezpečnostní kabinu

6 První krůčky společnosti ? První prototyp traktoru dokončila továrna 14. listopadu 1946. První tři vyrobené traktory byly zákazníkům slavnostně předány 15. března 1946. Sériová výroba traktorů (tehdy model „ZetorZ - 25 “) pak byla zahájena 17.srpna 1946. Do roku 1947 jich bylo vyrobeno asi 3400

7 Mé vlastní zkušenosti ??

8

9

10

11 Obrázky =) a dotazy

12

13

14

15

16 VIDEA  http://www.youtube.com/watch?v=yFHoBub x1qY http://www.youtube.com/watch?v=yFHoBub x1qY  http://www.youtube.com/watch?v=y2kAPudy kRA http://www.youtube.com/watch?v=y2kAPudy kRA


Stáhnout ppt "ZETOR. Co je to Zetor ? Zetor je značka nejznámějšího českého traktoru. Kompletní název společnosti je Zetor Tractors a.s,která tento název nosí od 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google