Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016."— Transkript prezentace:

1 Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016

2 Co děláte rádi na internetu?

3 Co by se stalo se světem, kdyby se vypnul internet? Internet vypnete ZDE

4 Kdo může používat internet? Všichni

5 Záliby Lajky Záliby Přání Nápady Přání Názory Je to místo, kde všichni můžeme sdílet … Ale NIKDO nemá právo ubližovat ostatním nebo vybízet druhé k nenávisti !

6 Mají všichni pocit, že jsou na internetu vítáni? Jsou k sobě všichni na internetu ohleduplní ?

7 Jeden z vašich přátel rád nahrává ke sdílení videa s radami pro Minecraft. Včera jste šli na internet podívat se na jeho poslední příspěvek a všimli jste si, že je pod ním nepříjemný komentář. Někdo z uživatelů tam nechal komentář typu: ‘Ha ha tvůj hlas je tak příšerný, proč mluvíš tímhle způsobem?’ a další přidali podobné posměvačné komentáře. Víte, že to vašeho přítele naštve, který se snaží pomoci ostatním s Minecraftem. Jak můžete pomoci přátelům?

8 Nereagovat Říci to dospělému Napsat svůj komentář Něco jiného Jak můžete pomoci přátelům?

9 Hledáte podklady k domácímu úkolu ze zeměpisu. Máte totiž napsat práci o jedné africké zemi. Najděte stránku, kde mohou lidé sdílet informace o dané zemi, své názory a zážitky. Všimnete si, že jeden přispěvatel sdílí nenávistné komentáře o lidech ze země, o které píšete. Navíc se tento člověk snaží přesvědčit k nenávisti ostatní. Co můžete dělat?

10 Řeknete o tom dospělému Nahlásíte komentáře administrátorům stránky Zavřete stránku a již nikdy ji nepoužijete! Něco jiného Co uděláte?

11 Bavíte se s kamarády na chatu. Jeden z nich nasdílí vtip, který si dělá legraci z nějakého náboženství. Jiný kamarád na to reaguje takto: To není vůbec vtipné! Dotýká se mě to! Co můžete dělat?

12 Pomůžu kamarádům si to vyříkat Zablokuji kamaráda, který nevhodně vtipkoval Něco jiného Řeknu o tom dospělému Co uděláte?

13 Řekněte o tom někomu Nahlašte to Zablokujte komentář nebo uživatele Podívej se po jiné podobné stránce Nepřidávejte se Pomozte kamarádům si problém vyříkat Zeptejte se, co tím mysleli Připomeňte přátelům, že to, co je vtipné pro jednoho, nemusí být vtipné pro druhého Než se někoho zeptáte, co má na mysli, než zareagujete, zamyslete se, jestli volíte správý tón a přístup Co můžete dělat? Pokud to dělali úmyslně: Pokud se jednalo o nedorozumnění

14 Protože mi mohou vysvětlit, co jsem viděl. Protože mi mohou pomoci nahlásit a zablokovat nevhodné komentáře a uživatele. Protože, pokud se mě dotklo to, co jsem viděl, mohou mi pomoci se uklidnit. Protože mi mohou pomoci najít alternativní webové stránky. Proč bych o tom měl říct dospělému?

15 Jaký by byl internet, kdybychom byli všichni stejní?

16 Slušným vystupováním a podporou lidí, kteří takto komunikují Postavením se nenávisti čelem Nahlášením a blokováním nenávistného obsahu Jak můžeme oslavit rozličnost ve světě online? Než se rozhodneš podělit o své názory, zeptej se sám sebe: Je to, co chci říct, milé?

17 Zabezpečení Udrž své osobní informace v bezpečí! Setkávání se Přátelé z online světa jsou cizinci; setkat se s nimi v reálném světě může být nebezpečné! Přijímání Přijímání a stahování souborů může být nebezpečné. Než se do toho pustíš, zeptej se dospělého! Spolehlivost Ne vše ve světě online je důvěryhodné! Svěřování se Vždy řekni dospělému, pokud se tě ve světě online něco dotýká, nebo tě to znervózňuje. Nezapomeň používat HLAVU ve světě online!

18 Safer Internet Day 2016 Education Packs by UK Safer Internet Centre is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.


Stáhnout ppt "Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016."

Podobné prezentace


Reklamy Google