Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Druhy Česko má 4 základní obnovitelné zdroje energie voda vítr slunce biopaliva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Druhy Česko má 4 základní obnovitelné zdroje energie voda vítr slunce biopaliva."— Transkript prezentace:

1

2 Druhy Česko má 4 základní obnovitelné zdroje energie voda vítr slunce biopaliva

3 Voda Všechny velké vodní elektrárny s výjimkou Dalešic, Mohelna a Dlouhých Strání jsou situovány na toku Vltavy, kde tvoří kaskádový systém - Vltavskou kaskádu. Představují 17% celkového výkonu elektráren v ČR.

4 Vítr Větrná energie je označení pro oblast technologie zabývající se využitím větru jako zdroje energie. Nejobvyklejším využitím jsou dnes větrné elektrárny, které využívají síly větru k roztočení vrtule.

5 Slunce Sluneční energie představuje v nějaké formě drtivou většinu energie, která se na Zemi nachází a využívá. Vzniká jadernými přeměnami v nitru Slunce. Vzhledem k tomu, že vyčerpání zásob vodíku na Slunci je očekáváno až v řádu miliard let, je tento zdroj energie označován jako obnovitelný.

6 Biopaliva Biopaliva představuji způsob využití biomasy, jde o paliva vzniklá cílenou výrobou či přípravou z biomasy. Biomasa je souhrn látek tvořících těla všech organismů, jak rostlin, bakterií, sinic a hub, tak i živočichů. Tímto pojmem často označujeme rostlinnou biomasu využitelnou pro energetické účely.

7 Nerostné suroviny Nerostná surovina je neobnovitelná přírodnina Nerostnou surovinou mohou být pevné, kapalné i plynné látky. Rozlišuje se několik základních skupin nerostných surovin. Nejčastěji jsou to rudy, nerudy a kaustobiolity.

8 Základními nerostnými surovinami jsou: Zlato Stříbro Měď Uhlí Rtuť Ropa

9 odkud jsem bral informace: Internet (moja) hlava

10 Vytvořil sem já František Pavka


Stáhnout ppt "Druhy Česko má 4 základní obnovitelné zdroje energie voda vítr slunce biopaliva."

Podobné prezentace


Reklamy Google