Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odbavování a informování v lyžařských střediscích Lukáš Ksandr sk. 370.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odbavování a informování v lyžařských střediscích Lukáš Ksandr sk. 370."— Transkript prezentace:

1 Odbavování a informování v lyžařských střediscích Lukáš Ksandr sk. 370

2 * Bezkontaktní skipasy * jsou náhradou standardních permanentek. Na skipasy je lyžaři nahrán za určitý poplatek kredit. Lyžař pak může chodit na sjezdovku přes turnikety, kupovat občerstvení, mít přístup do VIP sekce, toalety, využívat vyhrazené parkoviště, půjčovat lyže, aj.

3 * Jak to funguje? * Celým „srdcem“ systému je automatická pokladna PAYSKI. Tato automatická pokladna slouží jako místo pro výdej, příjem a dobíjení skipasů. Současně funguje jako kontrolní místo, kde si návštěvník může zjistit výši zbývajícího kreditu na jeho kartě.

4 * Skipasy jsou vydávány na základě uhrazení poplatku (kreditu), které je navýšen o vratnou zálohu karty. Výši kreditu si navolí sám návštěvník před platbou. Po dokončení celého procesu platby je návštěvníkovi vydána karta/karty. Se skipasem lze procházet turnikety, kupovat občerstvení, či suvenýry. Lze také předplatitelům povolit vjezd na parkoviště nebo jim nabídnout další doplňkové služby.

5 * Platba na PAYSKI * Provádění plateb na pokladně je jednoduché a je obsaženo v několika krocích. Postup platby je zobrazen na displeji pokladny. Běžné způsoby plateb jsou: * Platba mincemi * Bankovkou * Platební kartou * U plateb mincemi a bankovkami lze také akceptovat jiné měny než měnu v CZK. Samozřejmostí platebních terminálů je také vracení přeplatků, které jsou vraceny mincemi. Pokladny se také nastavují tak, aby neakceptovali bankovky na které nemohou vrátit nebo nejsou adekvátní výší poplatku (poplatek 10,- Kč nezaplatíte bankovkou s nominální hodnotou 2000,- Kč, apod.).

6 * Provoz pokladny * Automatická pokladna pracuje naprosto samostatně bez nutnosti fyzického dohledu, obsluhy. Nutné je pouze doplňování bezkontaktních karet a výběr hotovosti dle vytíženosti pokladny.

7 * Hlavní přednosti * Zpřístupnění bezobslužné pokladny po dobu 24 hodin denně * Zjednodušení plateb návštěvníkům v areálu a budovách * Možnost vyhrazení parkoviště, části budovy a služeb pouze zvoleným osobám

8 * Provedení * Automatická pokladna je konstruována jako mechanicky odolné zařízení. Pro plášť pokladny je použitý ocelový plech o síle 2 mm. Pro zajištění bezpečnosti uložené hotovosti je pokladna vybavena otřesovým čidlem. Aktivace čidla a ostatní stavy jako docházející papír v tiskárně, docházející Skipasy v zásobníku, docházející hotovost, výpadek napájení, apod. jsou pomocí GSM modemu přenášeny formou SMS do mobilního telefonu. Veškeré údaje jsou také zobrazovány v PC obsluhy pomocí dodávaného software, stejně jako různé statistiky využití sjezdovky.

9 * Design * Automatická pokladna s nenápadným designem a výraznou oranžovo-šedou barevnou kombinací. Velký podsvícený displej zobrazující informace navigující návštěvníka k úspěšné provedení požadavku. Velká čtvercová tlačítka umístěné v blízkosti displeje umožňují snadné ovládání. Nedokončený požadavek (operace) lze vždy ukončit tlačítkem „Storno“.

10 * Ostatní systémy * Turniket TRS je odbavovací tripodový turniket, který byl vyvinut pro lyžařská střediska tak, aby byl mechanicky odolný extrémním povětrnostním vlivům, vysoké frekvenci průchodnosti osob s minimálními nároky na údržbu a náklady na provoz. Odolnost turniketu byla v praxi testována až do teploty - 30 ºC.

11 * Karty: * Bezkontaktní identifikační karty jsou nejrozšířenějším médiem. Karty mají velkou plochu k potisku, což umožňuje na kartu tisknout více informací než na ostatní média.

12 * LED display * LED panel zobrazuje přesný čas a teplotu.

13 * Děkuji za pozornost……. * Dotazy? * Zdroje: * http://www.elvi.cz/ http://www.elvi.cz/ * http://www.google.cz/


Stáhnout ppt "Odbavování a informování v lyžařských střediscích Lukáš Ksandr sk. 370."

Podobné prezentace


Reklamy Google