Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A."— Transkript prezentace:

1 Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A

2 Krátká definice předmětu uváděno pod zkratkou PR [pí ár] do češtiny jej lze přeložit jako „vztahy s veřejností“ obor týkající se udržování image pro firmy, organizace nebo vysoce postavené osoby, jako jsou celebrity nebo politici PR je využíváno se stavbě vztahu se zaměstnanci, zákazníky, investory, voliči apod.

3 jde o dlouhodobou cílevědomou činnost, která zajišťuje poskytování informací veřejnosti a využívá zpětné vazby PR se na rozdíl od reklamy soustředí na dlouhodobé cíle (image, vztahy či komunikace s cílovými skupinami) společná vlastnost reklamy a PR je, že působí na širokou veřejnost, avšak PR nevyužívá masových medii (televize, rozhlas, tisk, internet, billboardy), ale volí i mezi jinými prostředky

4 Můj názor na předmět Předmět PR mě zaujal svou nevšedností. Nemůžu ho zařadit mezi klasické předměty na školách jako je například matematika nebo angličtina. Baví mě veškerá komunikace s okolím, což nám předmět PR nabízí. Hodně zajímavé jsou například „praktické“ hodiny, kdy se učíme komunikaci na úrovni a k věci. Avšak i teoretické části hodiny jsou velmi dobré. Dozvěděla jsem se dost věcí i o sobě samé.

5 Od určité hodiny se mohu zařadit například mezi povahu cholerika a sangvinika.Také se mi líbí řazení tématických okruhů v hodinách. Řazení v sešitě máme dobře rozdělené třeba na prezentace, projevy či kampaně. Také dostáváme skvělé příležitosti. Soutěže, možnost zkoušení praktik předmětu nebo třeba vypracování psychotestů.

6 Využití Public Relations Pracovník PR, též označován jako pracovník oddělení pro styk s veřejností nebo tiskový mluvčí, řídí a koordinuje vztahy veřejnosti se společnostmi, organizacemi nebo s jednou (většinou významnou) osobou. Náplní práce je tedy komunikace, řízení, koordinace a plánovaní aktivit (např. kampaně). Pro práci jsou důležité komunikační dovednosti, je nutné být přesvědčivý a trpělivý.

7 Osobně jsem povolání PR poprvé zaregistrovala ve filmu a seriálu „Sex ve městě“ kde jedna z hrdinek zastává funkce PR manažerky. Ač jde jenom o filmovou tvorbu, jako zaměstnání mi to přišlo velmi zajímavé. Díky předmětu PR jsem se od „vysněných dětských“ povolání dostala k povolání, které by mě v budoucnu opravdu bavilo a ráda bych ho studovala dál.


Stáhnout ppt "Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google