Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál."— Transkript prezentace:

1 Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál

2 Základní údaje o městě Moravskoslezský kraj, region NUTS II Moravskoslezsko, rozhraní masívů Hrubého a Nízkého Jeseníku pověřený obecní úřad s rozšířenou působností (31 obcí) 10,9 % rozlohy Moravskoslezského kraje 40 tis. obyvatel správního obvodu počet obyvatel města: 17 658 k 1.1.2006 nadmořská výška 547 m.n.m rozloha 3016 ha

3 Bruntál centrum regionu Díky své výhodné poloze na rozhraní Hrubého a Nízkého Jeseníku se město stává ideálním výchozím místem pro letní i zimní aktivity. Praděd Lázně Karlova Studánka Hrad Sovinec Mechová jezírka na Rejvízu Vodní nádrž Slezská Harta … a řada další atrakcí, to vše je téměř na dosah ruky.

4 Praděd Praděd – nejvyšší hora Jeseníků i celé Moravy je z Bruntálu vzdálena zhruba 25 km. Je magnetem turistů v každém ročním období. Nabízí pohledy do dalekého okolí. V zimě je jeho okolí ideální pro lyžování, v létě se stává cílem a mnohdy i výchozím místem k turistickým výletům po celých Jeseníkách.

5 Slezská Harta Pouze 5 km vzdálená vodní nádrž Slezská Harta je atraktivním místem s dosud nedotčenou okolní krajinou. Ideální místo k sportovnímu i rekreačnímu rybářství, vodním sportům a plavbám na jachtách, plachetnicích, šlapadlech a malých plavidlech. Vyhaslé čtvrtohorní vulkány jako Velký Roudný, Venušina sopka lákají k pěším výletům, v místě najdeme i řadu kulturních a technických zajímavostí.

6 Bruntál – institucionálně pravděpodobně nejstarší město na území České republiky – založeno již v roce 1213 na území České republiky – založeno již v roce 1213 Město až do 17. století prosperovalo z těžby rud a drahých kamení, nový rozmach přinesl nástup průmyslové výroby koncem 18. a během 19. století vznikem řady továren, orientujících se převážně na textilní výrobu. Město je přirozeným správním, kulturním a zábavním centrem regionu. Výhodná strategická poloha vytváří předpoklady pro rozvoj města i v budoucnu.

7 Zámek Bruntál Nejvýznamnější pamětihodnost města. Vznikl v 2. pol. 16. stol. přestavbou původního gotického hradu z 2. pol. 13. stol., později opět přestavěn. Spojuje renesanční a barokní sloh. Má trojúhelníkový půdorys s arkádovým nádvořím.

8 Uhlířský vrch Uhlířský vrch (672 m n. m) je přírodní památka. Spolu s lipovou alejí a kostelem Panny Marie Pomocné tvoří charakteristickou kulisu města. Kromě bohaté flory a fauny zde můžeme shlédnout i tzv. řez sopkou, jako pozůstatek těžební činnosti na tomto čtvrtohorním stratovulkánu, nebo vyřezávanou křížovou cestu bruntálského řezbáře Františka Nedomlela. Zajímavostí je i nově otevřená naučná stezka a pozůstatky historického městského vodovodu.

9 Náměstí Míru Rekonstrukce náměstí Míru včetně přilehlých ulic proběhla v roce 2004 z programu Phare v celkovém nákladu 25 mil. Kč.

10 Společenský dům Společenský dům Celková rekonstrukce kulturní památky byla provedena v roce 2007 nákladem 85 mil. Kč. Chátrající památka se stala architektonickou dominantou města, multifunkčním objektem, kulturním a společenským centrem města a okolí.

11 Interiéry Společenského domu

12 Nemocnice Bruntál – přístavba operačních sálů Nemocnice Bruntál – přístavba operačních sálů Přístavba operačních sálů včetně lůžkové části a vybavení zdravotní infrastrukturou probíhala v letech 2004 – 2007 v celkových nákladech 93 mil. Kč za finančního příspěvku z národních zdrojů.

13 areál tenisových kurtů Rekonstrukce a přístavba zázemí tenisového klubu – architektonicky hodnotné kulturní památky z přelomu 19. a 20. stol. proběhla na přelomu let 2007- 08 nákladem 8,6 mil. Kč s příspěvkem z národních zdrojů.

14 Rozvoj města Rozvoj města Strategický cíl rozvoje Strategický cíl rozvoje Bruntál moderní město s bohatou historií, tvořící zázemí pro turistiku v oblasti Jeseníků, zvyšující konkurenceschopnost a atraktivitu města v zájmu dlouhodobě udržitelného zkvalitnění života obyvatel.

15 Rozvoj města - prioritní oblasti rozvoje řešení nezaměstnanosti formou podpory tvorby nových pracovních míst s využitím a při zachování čistého prostředí komplexní řešení dopravní situace ve městě, včetně obchvatu a oprav místních komunikací, vytvoření výchozího místa cyklostezek na Slezkou Hartu, do Nízkého i Hrubého Jeseníku a tratí pro běžecké lyžování vybudování kvalitního sportovně rekreačního areálu Sport Campus včetně sportovního areálu Uhlířský vrch, s odpovídající kapacitou a s nabídkou širokého spektra sportovních aktivit jako alternativy a současně doplňku k nabídce zimní a letní turistiky v oblasti Jeseníků podpora rozvoje podnikatelských zón pro lehký průmysl a dále služeb podporujících podnikání včetně rekvalifikace pracovních sil

16 Sport Campus Sport Campus Sportovně rekreační areál v centru města poskytující komplexní nabídku sportovních a relaxačních aktivit. Jádro areálu tvoří krytý plavecký bazén, areál ZŠ Jesenická, Střední průmyslové školy a městský park. V rozšířeném pojetí navíc Uhlířský vrch, areál fotbalového stadionu, tenisových kurtů a ostatních sportovišť na území města.

17 Wellness centrum Bruntál – rekonstrukce a přístavba krytého plaveckého bazénu Projekt rekonstrukce krytého plaveckého bazénu v objemu 150 mil. Kč je součást Integrovaného projektu Sport Campus. Poskytnuta dotace z ROP Moravskoslezsko Po rekonstrukci bude aquapark disponovat plaveckým bazénem, dětským výukovým bazénem, bazénem vodních atrakcí (divoký kanál, trysky, vířivky…), tobogánem, slanou vodou ve všech bazénech, restauracemi, masážemi, fitness centrem, novými parkovacími místy atd. Vizualizace bazénových částí nového aquaparku

18 Wellness centrum Bruntál – rekonstrukce a přístavba krytého plaveckého bazénu Vizualizace exteriéru nového aquaparku s venkovní terasou a bazénem vodních atrakcí

19 Městský park Projekt celkové rekonstrukce městského parku v Kavalcově ulici v nákladech 18 mil. Kč je součástí integrovaného projektu Sport Campus. Projekt zahrnuje revitalizaci zeleně, rekonstrukci a rozšíření cestní sítě, nový mobiliář, rozšíření veřejného osvětlení, umístění venkovních hracích prvků pro děti atd.

20 Pohřebiště Bruntál lokalita Uhlířský vrch lokalita Uhlířský vrch Cílem projektu je výstavba nového pohřebiště v přírodně velmi příznivé lokalitě Uhlířského vrchu. Důvodem je nevyhovující a kapacitně nedostačující pohřebiště v centru města. Výstavba byla zahájena v roce 2008 za přispění prostředků státního rozpočtu a bude probíhat v etapách dle finančních možností města.


Stáhnout ppt "Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál."

Podobné prezentace


Reklamy Google