Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_18.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_18."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_18 Anglický jazyk 2. stupeň TEMA: Anglický jazyk 2. stupeň ČÍSLO PROJEKTU: 2674/21/7.1.4/2011

2 ANOTACE  Výukový materiál je určen žákům 8. ročníku základní školy. Materiál obsahuje animace. Pomocí nich je žák postupně seznamován s vytvářením budoucího času sloves can a must. Animace také zpřístupní správné řešení.  Autor: Mgr. Petr Punčochář  Jazyk: anglický  Očekávaný výstup: žák vytváří věty v budoucím čase se slovesy can a must  Klíčová slova: anglický jazyk, modální slovesa, budoucí čas  Druh učebního materiálu: prezentace – využití interaktivní tabule  Klíčové kompetence: kompetence k učení, řešení problémů, komunikativní  Na výukový materiál reagovali žáci podle očekávání

3 FUTURE OF VERBS can, must BUDOUCÍ ČAS SLOVES moci, muset Slovesa can a must vytváří budoucí čas pomocí opisných tvarů. Tvar budoucího času se tvoří stejně jako u ostatních sloves. can = be able tomusthave to = Opisné tvary:

4 FUTURE VERBS can, must BUDOUCÍ ČAS SLOVES moci, muset Oznamovací věta podmět opisný tvar + I will be able to go to the party. Otázka podmětwillopisný tvar ++ Will people be able to live on Mars? Zápor podmět willopisný tvar + + I won´t be able to play tennis. will not + + I´ll have to go to school. Will I have to go to school tomorrow? We won´t have to move house.

5 Can you play table tennis? I can´t play table tennis. I can play football. Must Tom do his homework? No, he needn´t. He must learn. Will you be able to play table tennis? I won´t be able to play table tennis. I´ll be able to play football. Will Tom have to do his homework? No, he won´t. He´ll have to learn.

6 Budeš umět mluvit německy? Ano, budu umět mluvit německy a anglicky. Nebudu se moci naučit francouzsky. Bude Jana muset koupit jídlo? Ano, bude muset koupit chleba. Ale nebude muset kupovat máslo. Will you be able to speak German? Yes, I will be able to speak German and English. I won´t be able to learn French. Will Jane have to buy food? Yes, she will have to buy bread. But she won´t have to buy butter.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Petr Punčochář NÁZEV: VY_22_INOVACE_01_18."

Podobné prezentace


Reklamy Google