Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ekologické výukové programy 2015/2016 Voda Výukový program dětem objasní život rostlin a zvířat ve vodě a její blízkosti. Seznámí se s vývojem od vajíčka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ekologické výukové programy 2015/2016 Voda Výukový program dětem objasní život rostlin a zvířat ve vodě a její blízkosti. Seznámí se s vývojem od vajíčka."— Transkript prezentace:

1 Ekologické výukové programy 2015/2016 Voda Výukový program dětem objasní život rostlin a zvířat ve vodě a její blízkosti. Seznámí se s vývojem od vajíčka k dospělci. Hravou formou projdou koloběhem vody v přírodě. V praktické části si děti sestaví model potravního řetězce. Za příznivého počasí VP probíhá na zahradě u jezírka. Cena: 35,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Boudo, budko (sýkorník) Výukový program seznámí žáky s charakteristickými vlastnostmi řádu ptáci, s jejich rozšířením a postavením v ekologickém systému. Informace o hnízdění ptáků v náhradním prostředí, výrobě, vyvěšování údržbě budek. V pracovní části si děti v pracovních skupinách vyrobí sýkorník. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 2. – 7. třída Krmíš, krmím, krmíme (krmítka) Program se věnuje informacím, kde a jak ptáci přezimují, co je v zimě ohrožuje. Vysvětlení významu a způsobu přikrmování, vlivu lidských sídel a velkých aglomerací. V praktické části si děti vyrobí v pracovních skupinách krmítka. Tento VP navazuje na program Boudo, budko. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 2. – 7. třída Od semínka po papír (ruční papír) Program zaměřený na charakteristické znaky stromů a význam pro člověka. Popis výroby papíru a vlastní výroba recyklovaného papíru. Tento program lze po domluvě realizovat i přímo ve vaší škole. Cena: 35,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Babiččin dvoreček Výukový program děti seznámí s živočišnými a rostlinnými organismy, které ve vyskytují v blízkosti lidí a lidských obydlí (rodinky zvířat, pěstování bylinek). V praktické části děti budou sázet bylinky nebo vyrábět voňavé sáčky (dle ročního období). Cena: 50,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Každý VP probíhá 120 minut. 1hodina teoretická + 1hodina praktická. Mezi nimi je 15 minut přestávka na svačinu. Děti si do Fantázie přinesou přezůvky, svačinu a pití. Recykláček Výukový program žáky motivuje k zamyšlení nad otázkou: „Kam s odpadem?“ Žáci se seznámí s pojmem recyklace a pochopí význam třídění odpadu. V teoretické části si ujasní co všechno je odpad, jak se třídí a jak se dá využít k dalšímu použití. V praktické části si dotvoří bavlněnou tašku, která jim bude pomůckou k třídění domácího odpadu. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Upeč třeba chleba V tomto programu se žáci seznámí s historií zemědělství, různými druhy obilí, dozví se, jak chleba vzniká a v praktické části programu si vyzkoušíme, jak upéct chleba. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Dům dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvková organizace Odloučené pracoviště Fantázie, Tilhonova 49, Brno 627 00 tel: 539 085 766, 775 600 405, fantazie@ddmhelceletova.cz

2 Tematické výukové programy 2015/2016 Hliněné dobrodružství Výukový program seznámí děti s technikou keramické tvorby. Cena: 40,- Kč (1 výrobek - 1 hodina výuky) 80,- Kč (2 výrobky - 2 hodiny výuky) Určeno pro: 1. – 7. třída Fotografie jsou pouze ilustrační. Rezervace termínů tel.: 539 085 766 nebo 775 600 405 E - mail: fantazie@ddmhelceletova.cz Výukové programy probíhají na FANTÁZII ve Slatině nebo mohou být realizovány na vaší škole – výukový program na kolečkách (programy označeny symbolem vozíku). K těmto programům se připočítává 5,- Kč/dítě ke stávající ceně. Sváteční programy Rukodělné tvoření na téma: -Velikonoce -Den matek -Čarodějnice -Vánoce Další témata programů dle domluvy. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Délka: 60 minut Veselá razítka Barevná razítková kompozice. I takto originálně si lze vyzdobit tašku třeba na tělocvik. Razítka budou připravena na přání (např. s podzimní či jarní tematikou). Bude z čeho vybírat. Cena: 45,- Kč Určeno pro: 1. – 5. třída Délka: 60 minut Prevence dětských úrazů Program je zaměřen na prevenci úrazů. Ukázky rizikových předmětů v domácím prostředí a přírodě, nebezpečí ve městě. Dále si žáci formou her vyzkouší řešení krizových situací včetně jejich simulovaného telefonního ohlášení. Cena: 35,- Kč Určeno pro: žáci 1. – 4. tříd Délka: 2 x 60 minut (15 minut přestávka) Pro pedagogy nabízíme v rámci DVPP akreditované kurzy MŠMT: - Zdravotník zotavovacích akcí - Hrátky se zvukem Podrobnější informace na www.fantoska.org a na www.ddmhelceletova.cz.www.fantoska.orgwww.ddmhelceletova.cz


Stáhnout ppt "Ekologické výukové programy 2015/2016 Voda Výukový program dětem objasní život rostlin a zvířat ve vodě a její blízkosti. Seznámí se s vývojem od vajíčka."

Podobné prezentace


Reklamy Google