Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_16_Přístavek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_16_Přístavek."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_16_Přístavek Sada: Český jazyk pro 7. ročník ZŠ Téma: Přístavek Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1437

2 Anotace Ročník7. Druh materiáluPrezentace pro interaktivní tabuli, procvičování PomůckyPravidla, fix na tabuli, učebnice, nástěnný mluvnický přehled Cíl (inovace)Prezentace podporuje aktivní zopakování učiva s využitím interaktivní tabule Metodické pokynyProcvičování lze realizovat pomocí fixu určeného k psaní na interaktivní tabuli.

3

4 VĚTNÝ ČLEN, KTERÝ JE SOUŘADNĚ SPOJEN S JINÝM ČLENEM VĚTY ZÁKLAD PŘÍSTAVKU TVOŘÍ PODSTATNÉ JMÉNO PŘÍSTAVEK OZNAČUJE TOTÉŽ CO PODSTATNÉ JMÉNO, KE KTERÉMU JE VOLNĚ PŘIPOJEN (shoduje se s ním - jako přívlastek) JE ODDĚLEN ČÁRKAMI PŘÍSTAVEK

5 PŘÍKLAD PŘÍSTAVKU: ŠUMAVU NEJKRÁSNĚJŠÍ ČESKÉ POHOŘÍ NAVŠTĚVUJE MNOHO TURISTŮ. ŠUMAVU, NEJKRÁSNĚJŠÍ ČESKÉ POHOŘÍ, NAVŠTĚVUJE MNOHO TURISTŮ.

6 VYHLEDEJ A PODTRHNI MODŘE PŘÍSTAVKY, DOPLŇ ČÁRKY MISTR JAN HUS VÝZNAMNÁ POSTAVA NAŠICH DĚJIN SE ZASLOUŽIL O ROZVOJ ČESKÉHO PRAVOPISU. V PAŘÍŽI HLAVNÍM MĚSTĚ FRANCIE SE KONÁ TENISOVÝ GRANDSLAMOVÝ TURNAJ. MIREK ŽÁK NAŠÍ TŘÍDY VYHRÁL ATLETICKÉ ZÁVODY. PAVLE NAŠÍ VÝBORNÉ KAMARÁDCE TO PŘEJEME.

7 ŘEŠENÍ: MISTR JAN HUS, VÝZNAMNÁ POSTAVA NAŠICH DĚJIN, SE ZASLOUŽIL O ROZVOJ ČESKÉHO PRAVOPISU. V PAŘÍŽI, HLAVNÍM MĚSTĚ FRANCIE, SE KONÁ TENISOVÝ GRANDSLAMOVÝ TURNAJ. MIREK, ŽÁK NAŠÍ TŘÍDY, VYHRÁL ATLETICKÉ ZÁVODY. PAVLE, NAŠÍ VÝBORNÉ KAMARÁDCE, TO PŘEJEME.

8 CITACE Ilustrace: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_16_Přístavek."

Podobné prezentace


Reklamy Google