Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HLUŠICE Obec sportovní a kulturní. Pojďme si v pár krocích představit sportovní a kulturní život v obci Hlušice. A že je bohatý, to uvidíme v následujících.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HLUŠICE Obec sportovní a kulturní. Pojďme si v pár krocích představit sportovní a kulturní život v obci Hlušice. A že je bohatý, to uvidíme v následujících."— Transkript prezentace:

1 HLUŠICE Obec sportovní a kulturní

2 Pojďme si v pár krocích představit sportovní a kulturní život v obci Hlušice. A že je bohatý, to uvidíme v následujících snímcích. Ale hezky po pořádku. Nejprve si představíme sport, protože ve zdravém těle zdravý duch. Následně duchu poskytneme bohatou stravu a představíme si i kulturní akce. Nyní pozor, začínáme:

3 Hlušice sportovní Sportem číslo 1 je v obci zajisté fotbal. Hlušický areál je domovem hned dvou velkých fotbalových klubů. SK Čechie Hlušice a RMSK Cidlina Nový Bydžov. Ale nejprve si představme sportovní areál. Na venkovské poměry je opravdu kvalitativně i možnostmi nadstandardní:

4 Hlavní fotbalové hřiště - kvalitní trávník, moderní kabiny

5 Pohled na hřiště v zápasovém zatížení

6 Ke kvalitní ploše patří i kvalitní zázemí. Pohled na kabiny s občerstvením a posezením.

7 K areálu, který leží uprostřed obce a je situován do těsné blízkosti Základní a Mateřské školy, patří i druhá, tzv. tréninková hrací plocha, menší hřiště s umělou trávou, tenisový a volejbalový kurt s moderním, umělým povrchem a dětské hřiště vybavené atrakcemi pro dovádění těch nejmenších.

8 Hřiště s umělou trávou

9 záběr ze slavnostního otevření

10 a záběr Dream teamu z úvodního utkání

11 zde je tenisový kurt před dokončením

12 slavnostní otevření

13 a jedno z prvních utkání

14 záběr na dětské hřiště

15 Nyní mi dovolte představit týmy, které společně s veřejností tento nádherný areál užívá. SK Čechie Hlušice – klub, který se v současné době těší největším úspěchům. Muži se prokousali z nejnižší organizované soutěže až do kraje a v současnosti hrají krajskou B třídu, dorost krajskou soutěž a svoji soutěž, byť jen okresní, hrají i žáci.

16 Druhým klubem, respektive jeho mládež, který areál využívá, je RMSK Cidlina Nový Bydžov. Tento druhý největší fotbalový klub Královehradeckého kraje si areál tak oblíbil, že je tréninkovým i zápasovým centrem těch nejmenších fotbalistů. Proto zde můžeme shlédnout i zápasy týmů Sparty či Slávie proti dětem z naší obce a okolí.

17 Další sportovní aktivity Kromě již zmíněných možností, které obecní areál nabízí a které vyplývají z jeho vybavení, tedy tenis, volejbal, nohejbal a atletika, se může naše obec pyšnit i dalšími příležitostmi. Tělocvičnu v Základní škole využívá klub karate a místní ženy ke cvičebním a zkrášlujícím aktivitám, salónek v restauraci U Krále pak k různým stolním turnajům, např. ve stolním tenise, šachách, šipkách a mariáši.

18 turnaj ve stolním tenise

19 obrovské hráčské zaujetí

20 K dalším možnostem sportovního vyžití patří areál Střední školy. Ten se nachází v krásném udržovaném parku a přímo vybízí z relaxačním a joggingovým aktivitám. Součástí parku je i hřiště na basketbal a menší travnatá plocha s atletickou dráhou. Další velké uplatnění nabízí sportovní hala, která sousedí s parkem a na celou zimu se stává centrem fotbalu a na celé víkendy láká mládežnické týmy z celé republiky i ze zahraničí.

21 hřiště na košíkovou v areálu parku

22 Hlušice kulturní O kulturu se v obci stará celá řada dobrovolných složek a organizací. Obec má pro tuto činnost hned několik areálů. Hlavní a dominantní je Kulturní dům, který tvoří stavební celek s restaurací U Krále. Pro svoji taneční plochu je vyhledáván milovníky tance. Kromě Kulturního domu je pro kulturní a společenské akce využíván sportovní areál, salónek restaurace a především hasičský areál u rybníka Hliňák.

23 Kulturní dům Kulturní dům je domovem především tanečních akcí a koncertů. V obci je pořádáno hned několik plesů, myslivecký, hasičský, maškarní, maturitní a v letošním roce i ples fotbalistů. Kromě toho pouťová a posvícenská zábava, dětské maškarní i mikulášská. Prohlédněte si hned několik záběrů humorných i roztomile dětských.

24 záběr z maškarního plesu

25 dětské maškarní

26 mikulášská

27 básnička pro anděla

28 a vánoční besídka

29 Areál u rybníka „Hliňák“ Významným kulturním centrem je v letním období hasičský areál u rybníka Hliňák. Místní hasiči na něm organizují celou řadu akcí, zejména pro děti a mládež. Za zmínku stojí čarodějný rej, oslava dne dětí, neckyáda, výlov rybníka či rozloučení s prázdninami.

30 rybník Hliňák

31 Obec se nebojí ani uspořádání velkých akcí. Příkladem můžou být oslavy založení Hasičské organizace. Akce to byla velkolepá a ukázala činorodost místních obyvatel. Na závěr si proto prohlédněte několik záběrů z této akce. Děkujeme za pozornost a jsme rádi, že jsme vám mohli v útržcích představit naši obec, kterou můžeme právem nazvat sportovní a kulturní.

32 trocha historie

33 příprava k útoku - závody

34 už to stříká - závody

35 příprava oslav

36


Stáhnout ppt "HLUŠICE Obec sportovní a kulturní. Pojďme si v pár krocích představit sportovní a kulturní život v obci Hlušice. A že je bohatý, to uvidíme v následujících."

Podobné prezentace


Reklamy Google