Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MŮJ OBLÍBENÝ PŘEDMĚT DITA KAŠPEROVÁ 2.A SŠDVS. Matematika (V matematice se lze jen dohadovat, kdo a kde přišel s tou či onou teorií, jelikož se vývoj.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MŮJ OBLÍBENÝ PŘEDMĚT DITA KAŠPEROVÁ 2.A SŠDVS. Matematika (V matematice se lze jen dohadovat, kdo a kde přišel s tou či onou teorií, jelikož se vývoj."— Transkript prezentace:

1 MŮJ OBLÍBENÝ PŘEDMĚT DITA KAŠPEROVÁ 2.A SŠDVS

2 Matematika (V matematice se lze jen dohadovat, kdo a kde přišel s tou či onou teorií, jelikož se vývoj jednotlivých kontinentů od sebe lišil, je možné, že uvedené teorie, byly zjištěny mnohem dříve někde úplně jinde.)

3 Můj oblíbený předmět je věda, objevující se již v pravěku, kdy se pračlověk pokoušel počítat svůj úlovek, přes tyto začátky se matematice povedl velký vzestup až v Mezopotámii, kdy lidé používali těžší početní úlohy, jako jsou rovnice, zlomky, algoritmy, násobení, dělení a výpočet plochy.

4 Starověké Řecko, zde se začala rozvíjet nová matematika. Pythagoras svedl několik významných objevů, nejznámější z nich je Pythagorova věta…

5 Eukleidés se věnoval geometrii, nejznámější objev jsou Eukleidovy věty Archimédés – vymyslel mnoho matematických i fyzikálních zákonů, těžiště, těžnice, zabýval se výpočtem ploch, především kruhu a válce, výpočtem objemu válce, kužele, koule a také stanovil Archimédův zákon, který se používá dodnes

6 Další zlom nastal až ve středověku, kdy se do Evropy dostaly přes Indii a Blízký východ Arabské číslice, mimochodem s nimi počítáme dodnes…

7 Mikuláš Oresme – geometrické souřadnice, ovlivnil renesanční matematiky včetně Descarta, který přišel s teorií analytické geometrie Starší matematika mě zajímá více, dnes se matematika používá nejvíce k vyvíjení nových technologií, k programování a obecně chodu počítače a elektronických věcí, které denně požíváme.

8 Matematika mě okouzlila hlavně tím, že je ve všech zemích STEJNÁ! Je to kosmopolitní věda, u které nezáleží na jazyku, který ovládáte, ani na tom odkud jste… Většina lidí matematiku nemá ráda, ba jí dokonce nesnáší. Za to si vůbec neuvědomují, že bez ní by jejich život nebyl ani zdaleka tak jednoduchý a pohodlný. I přes tu nenávist, lidé stále kupují nové byty, či domy a zajímá je jakou mají rozlohu… Počítač, skoro každý z nás ho denně používá a přitom mu v paměti neutkví, že vlastně matematiku k životu potřebuje!

9 logo mezinárodního dne matematiky

10 ZDROJE INFORMACÍ http://www.maths.com http:// www.wikipedie.org http://www.google.com/images vlastní hlava a znalosti Dita Kašperová


Stáhnout ppt "MŮJ OBLÍBENÝ PŘEDMĚT DITA KAŠPEROVÁ 2.A SŠDVS. Matematika (V matematice se lze jen dohadovat, kdo a kde přišel s tou či onou teorií, jelikož se vývoj."

Podobné prezentace


Reklamy Google