Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AnotaceSeznámení s největšími vynálezy lidstva, využití videa z internetu, náměty pro skupinovou činnost a prezentace vynálezů. AutorMgr. Ivana Tesařová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AnotaceSeznámení s největšími vynálezy lidstva, využití videa z internetu, náměty pro skupinovou činnost a prezentace vynálezů. AutorMgr. Ivana Tesařová."— Transkript prezentace:

1

2 AnotaceSeznámení s největšími vynálezy lidstva, využití videa z internetu, náměty pro skupinovou činnost a prezentace vynálezů. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný výstupPracuje s časovými údaji a využívá zjištěných údajů k pochopení vztahů mezi ději a jevy. Druh učebního materiáluMini projekt, internet Cílová skupinaŽáci 5. ročníku Metodický postupJe součástí DUM Datum12. 6. 2013

3 http://video-tub- com.yandex.net/i?id=48046859-09-12&n=3 PARNÍ STROJ

4 http://video-tub- com.yandex.net/i?id=30826349-03-12&n=3 ŽÁROVKA

5 http://video-tub- com.yandex.net/i?id=54699425-06-12&n=3 KNIHTISK

6 http://video-tub- com.yandex.net/i?id=11854844-09-12&n=3 RUCHADLO

7 SKUPINOVÁ PRÁCE NA VYNÁLEZECHÚKOLY: 1./ Kdo je autorem vynálezu? 2./ Kdy byl objeven? 3./ K čemu sloužil? Jak původně pracoval? 4./ Vývoj vynálezu v průběhu staletí /desetiletí/ STRUČNÁ OBRAZOVÁ DOKUMENTACE STRUČNÁ OBRAZOVÁ DOKUMENTACE S využitím internetu si připravte prezentaci „svého“ vynálezu. S využitím internetu si připravte prezentaci „svého“ vynálezu.

8 PREZENTACE VYNÁLEZŮ PŘED TŘÍDOU Skupiny prezentují jednotlivé vynálezy před celou třídou. Mohou využívat zjištěné informace v elektronické i papírové podobě. Je však důležité, aby se ve skupině při prezentaci KAŽDÝ nějakým způsobem uplatnil. Děti pak hlasují pro nejzdařilejší prezentaci. Následuje hodnocení.

9 Možnost rozšíření : VYNÁLEZY MĚNÍ SVĚT Ostatní důležité vynálezy v dějinách lidstva: Které další objevy pohnuly světem? Nakreslete jejich obrázky, zapište kdo a kdy je objevil? Udělejte si výstavku.


Stáhnout ppt "AnotaceSeznámení s největšími vynálezy lidstva, využití videa z internetu, náměty pro skupinovou činnost a prezentace vynálezů. AutorMgr. Ivana Tesařová."

Podobné prezentace


Reklamy Google