Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: 6.2. 2012 Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: 6.2. 2012 Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: 6.2. 2012 Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK PRO 3. ROČNÍK_SLOVESA

2 Anotace: DUM je určen pro žáky 3. ročníku materiál slouží jako prezentace žáci se seznamují a pracují se slovesy jako s ohebným slovním druhem prezentaci lze vytisknout pro samostatnou i společnou práci žáků lze ji vyplňovat barevnými fixy přímo na interaktivní tabuli

3 Slovesa 3. ročník

4 Slovesa jsou slova, která nám říkají, co osoby, zvířata a věci dělají. Říkají, co se s nimi děje. Vyjadřují děj.

5 Slovesa podtrháváme vlnovkou. V daných větách vyhledej a podtrhej slovesa. Jirka dostal nový míč. Malíř maluje pokoje. Lukáš si hraje s autem. Opuštěná zvířata přebývají v útulku. Ryba plave v potoce. Kočka spokojeně vrní. Pes štěká u boudy. Kuchař vaří večeři.

6 Slovesa podtrháváme vlnovkou. V daných větách vyhledej a podtrhej slovesa. řešení: Jirka dostal nový míč. Malíř maluje pokoje. Lukáš si hraje s autem. Opuštěná zvířata přebývají v útulku. Ryba plave v potoce. Kočka spokojeně vrní. Pes štěká u boudy. Kuchař vaří večeři.

7 Použité zdroje: Archiv autora


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: 6.2. 2012 Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ."

Podobné prezentace


Reklamy Google