Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky."— Transkript prezentace:

1 VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky

2 č.1- na tomto snímku je vyobrazena slepá mapa ČR a vypsané názvy hor, které se dají jednotlivě přesouvat a úkolem žáků je dané názvy hor a pohoří přesunout na správné místo do mapy č.2- na tomto snímku je vyobrazena slepá mapa ČR a vypsané názvy hor, které se dají jednotlivě přesouvat a úkolem žáků je dané názvy hor a pohoří přesunout na správné místo do mapy č.3- na tomto snímku je poukázáno na práci žáků, větami jsou uvedeni do činnosti, poté musí samostatně pracovat s mapou a vpisovat na řádky co je po nich žádáno č.4- na tomto snímku jsou sepsány a vytvořeny otázky na které žáci ústně odpovídají po výkladu učitele č.5- na tomto snímku je sepsané stručné vyprávění o Čechách, které je ale bohužel špatně napsané, úkolem žáků je pracovat s mapou a najít chybná tvrzení a opravit je č.6- na tomto snímku jsou vypsaná pohoří stojící při hranicích ČR a též sousední státy, úkolem žáků je spojit čarou název pohoří stojícího při sousedním státu ČR (slova jsou volně se pohybující

3 Krkonoše Krušné hory Šumava Českomoravská vrchovina Jeseníky Moravskoslezské Beskydy

4 Jizerské hory JeseníkyŠumava Krušné hory Lužické hory Krkonoše Orlické hory Beskydy Sněžka

5 Pojedu směrem _______________________________________________________ ______________________________________________________________________ Budu projíždět městy _________________________________________________ ______________________________________________________________________ Poblíž cesty potečou řeky _________________________________________________________________ ______________________________________________________________________

6 Jak se jmenuje nejvyšší hora Krkonoš? Jaká v Krkonoších pramení řeka? Čím bylo vyhlášeno území Krkonoš? Čeho v tomto území roste mnoho? Pro které sporty jsou v Krkonoších nejlepší podmínky?

7 Čechy jsou východní částí České republiky. Největší město Čech je Plzeň. Čechy mají podobu velké mísy. Na hranicích se zvedají pohoří Šumava, Krušné hory, Jeseníky. Nejvyšší hora Čech je na Šumavě. Nejúrodnějšími oblastmi Čech jsou Krušné hory a Polabí. Hodně velkých českých měst leží při řece Labi. Jsou to : Hradec Králové, Pardubice, České Budějovice, Praha, Ústí nad Labem.

8 ŠUMAVA KRKONOŠE KRUŠNÉ HORY JESENÍKY MORAVSKOSLEZSKÉ BESKYDY NĚMECKO POLSKO SLOVENSKO RAKOUSKO

9 ● ● Pracovní sešit, Vlastivěda pro 5.ročník, Septima 2008 Vlastivěda pro 5.ročník, Septima 1995 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Kolstrunková.


Stáhnout ppt "VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky."

Podobné prezentace


Reklamy Google