Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ 11. 6.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ 11. 6."— Transkript prezentace:

1 KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ AKTUALIZACE

2 ÚVOD ▪ Kvalita školního stravování ▪ Budkov – dvě jídelny pro děti

3 SOUČASNÝ STAV Obec Budkov Základní škola Budkov Dětský domov Budkov Obecné poznatky systému HACCP Plnění spotřebního koše Organizace stavebního členění prostor Způsob stravování Stavba denního menu Pestrost jídelních lístků Doporučený denní příjem soli

4 CÍLE C1: Zjistit dodržování postupů HACCAP v rámci vyhotovení pokrmů C2: Zjistit plnění potravního koše C3: Zjištění subjektivní spokojenosti C4: Analýza kritérií HACCAP a plnění potravinového koše

5 METODIKA K popisu současného stavu byly použity odborné knihy a internetové stránky V kapitole výsledky byly použity nejnovější interní dokumenty a informace obou zařízeních Pořízena fotodokumentace Měření teplot připravovaných pokrmů Celodenní sledování gramů použité soli k dochucení pokrmů Subjektivní hodnocení pomocí metody ankety

6 VÝSLEDKY ZŠ BUDKOV ▪ 90 obědů / den ▪ HACCP – měření teplot při ukládání do termonádob ▪ Dovoz surovin – ve stanovené dny a hodiny ▪ Odvoz odpadů – technické služby MB ▪ Odvoz organického odpadu – zaměstnankyně ▪ Odvoz použitých rostlinných olejů – 1x měsíčně DD BUDKOV ▪ +/- 47 obědů / den ▪ HACCP – měření teplot při dochucování pokrmů, při výdeji pokrmů ▪ Dovoz surovin – ve stanovené dny, 24 hodin denně ▪ Odvoz odpadů – technické služby MB ▪ Odvoz organického odpadu – zaměstnankyně ▪ Odvoz použitých rostlinných olejů – 1x měsíčně

7 ZŠ Budkov – plnění spotřebního koše DD Budkov – plnění spotřebního koše Skup. potravin MJ NormaSkutečnostRozdílSkut v % Maso ,6 Ryby ,53 Mléko ,68 Mléčné výrobky ,52 Tuky volné ,41 Cukry volné ,47 Zelenina ,83 Ovoce ,10 Brambory ,10 Luštěniny ,74 Maso rostlinné Vejce Ostatní Spotřební koš za období: – Skup. potravin MJ NormaSkutečnostRozdílSkut v % Maso ,89 Ryby ,01 Mléko ,80 Mléčné výrobky ,18 Tuky volné ,15 Cukry volné ,09 Zelenina ,11 Ovoce ,46 Brambory ,77 Luštěniny ,01 Maso rostlinné Vejce Ostatní000---

8 SPOTŘEBA SOLI ZŠ BUDKOV DenMnožství použité soli na oběd Čtvrtek2,92 g Pátek1,95 g Sobota1,16 g Neděle1,44 g Pondělí2,43 g Úterý1,95 g Středa1,21 g DD BUDKOV Den Množství použité soli na oběd jedné osoby Pondělí2,46 g Úterý2,43 g Středa2,25 g Čtvrtek1,9 g Pátek4,39 g

9 SUBJEKTIVNÍ HODNOCENÍ TEPLOTY VYDÁVANÝCH JÍDEL ZŠ BUDKOVDD BUDKOV

10 ROZMANITOST NABÍZENÝCH DOPLŇKŮ ZŠ BUDKOV DD BUDKOV

11 SLANOST PODÁVANÝCH JÍDEL ZŠ BUDKOVDD BUDKOV

12 ZÁKLADNÍ ŠKOLA BUDKOV - SKLADOVACÍ PROSTORY, KUCHYNĚ, JÍDELNA

13

14

15 DĚTSKÝ DOMOV BUDKOV - SKLADOVACÍ PROSTORY, KUCHYNĚ, JÍDELNA

16

17

18 NOVÉ VÝSLEDKY Z ŠETŘENÍ – PODZIM 2013 ZŠ BUDKOV

19 JÍDELNÍ LÍSTEK – NOVÁ ÚPRAVA ▪ Jídelní lístek z projektu Sestav si vlastní menu

20 JÍDELNÍ LÍSTEK S ALERGENY

21 PROJEKT SESTAV SI VLASTNÍ MENU

22 VYMALOVÁNÍ JÍDELNY

23 VIZUÁLNÍ STRÁNKA JÍDELNÍCH LÍSTKŮ Z POHLEDU STRÁVNÍKA

24 ZHODNOCENÍ PŘÍNOSU PODÁVANÝCH DOPLŇKŮ

25 UVAŘENÁ JÍDLA NA PŘÁNÍ STRÁVNÍKŮ

26 ZAZNAMENANÁ ZLEPŠENÍ OD POSLEDNÍHO ŠETŘENÍ

27 NOVÉ VÝSLEDKY Z ŠETŘENÍ – PODZIM 2013 DD BUDKOV POKRMY VYBRANÉ DĚTMI ▪ Pokrmy označené křížkem si děti zvolily samy ▪ Polévka drůbeží, pečené kuře, rýže okurek, šťáva ▪ Polévka kroupová, bramborový knedlík, zelí, uzené maso, šťáva, oplatek

28 DĚKUJI VÁM ZA VAŠI POZORNOST


Stáhnout ppt "KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ 11. 6."

Podobné prezentace


Reklamy Google