Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_04.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_04."— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_04 Objednávka Téma sady:Písemná a elektronická komunikace Obor, ročník:Obchodní akademie, 2. ročník Datum vytvoření:září 2013 Anotace:Objednávka, kupující, prodávající Metodický obsah:Výklad, stylizace objednávky, osvojení, samostatná práce

2 Podstata objednávky Kupující zváží nabídku, cenu, dodací podmínky,...srovná je s ostatními, vyhovuje-li mu nabídka, odesílá objednávku (co, v jakém množství a kvalitě chce koupit) Objednat zboží lze ústně, písemně, prostřednictvím internetu,... (je třeba ji zaslat i písemně)

3 Náležitosti objednávky Základní náležitosti objednávky: název firmy objednávajícího včetně adresy IČ, u plátců DPH i DIČ přesný popis objednávaného zboží množství a cenu termín a způsob dodání způsob placení

4 Náležitosti písemné objednávky Písemná objednávka má ještě další náležitosti: číslo objednávky datum objednávky způsob potvrzení objednávky prodávajícím číslo telefonu, faxu, adresu emailu podpis objednávajícího, případně razítko

5 Zdvořilostní fráze pro úvod Potvrzujeme v plném rozsahu naši včerejší telefonickou objednávku. Děkujeme za Vaši nabídku materiálů, podle které objedná- váme … Na základě Vaší inzerce (Podle Vaší inzerce) v Technických novinách objednáváme … Děkujeme za Vaši přijatelnou nabídku, podle které objednáváme... Podle Vaší písemné nabídky objednáváme k okamžitému dodání...

6 Zdvořilostní fráze uprostřed objednávky Zapůjčené obaly Vám vrátíme vždy při dalším odběru zboží. Nezapomeňte nám poslat faxové návěští nejpozději dva dny před naložením zásilky na vagón. Žádáme Vás, abyste nám na objednaný materiál zapůjčili obaly. Dodací list připevněte prosím na vnitřní stěnu vagonu u dveří.

7 Zdvořilostní fráze v závěru objednávky Žádáme Vás o brzké potvrzení naší objednávky a jsme s pozdravem Protože jde o sezónní zboží, prosíme Vás, abyste bezpodmínečně dodrželi dodací lhůtu. Jestliže objednané zboží nedodáte včas, od smlouvy odstoupíme. Protože jde o sezonní zboží, je třeba dodací lhůtu nutně dodržet. Vaši dodávku očekáváme co nejdříve, nejpozději do konce týdne.

8 Vzor objednávky Pokyn pro nalezení vzoru objednávky: Učebnice: Štiková, S.: Obchodní korespondence, vydalo nakladatelství Ing. Stanislava Štiková – KORESPONDENCE, Plzeň, 2003, ISBN neuvedeno, strana 52

9 Zadání úlohy k procvičování Živnostník Martin Pánek si materiál zabezpečuje podle katalogu stálého dodavatele – komanditní společnosti TĚS, Ruská 861, 262 63 Kamýk n. Vltavou, vedoucí distribuce je Jan Málek. Dne 24. září t. r. objednává tento materiál: Obloukové těsnění pro falc 12 mm – typ 206 KC v barvě bílé v délce 100 m, v barvě hnědé v délce 300 m. Pěny KETEPUR požaduje p. Pánek 50 ks a neutrálního silikonu KKT (kartuše) 50 ks. Zboží chce p. Pánek zaslat do konce prvního týdne v říjnu jako obchodní balík. Žádá o potvrzení objednávky písemně. Písemnost je odeslána pod zn. Pa/108/2013.

10 Prameny a literatura Prameny a literatura: Štiková, S.: Obchodní korespondence, vydalo nakladatelství Ing. Stanislava Štiková – KORESPONDENCE, Plzeň, 2003, ISBN neuvedeno Dílo smí být dále šířeno pod licencí CC BY-SA. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Všechna neocitovaná autorská díla jsou dílem autora. Všechny neocitované kliparty a další grafické objekty jsou součástí prostředků výukového sw Smart Notebook a MS Office.


Stáhnout ppt "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_04."

Podobné prezentace


Reklamy Google