Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní skupina pro podporu filmové výchovy Tereza Czesany Dvořáková, NFA-FFUKKino za školou, Zlín 28. 5. 2016.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní skupina pro podporu filmové výchovy Tereza Czesany Dvořáková, NFA-FFUKKino za školou, Zlín 28. 5. 2016."— Transkript prezentace:

1 Pracovní skupina pro podporu filmové výchovy Tereza Czesany Dvořáková, NFA-FFUKKino za školou, Zlín 28. 5. 2016

2 Historie PS F/AV Listopad 2014 – 1. kolokvium k filmové výchově při festivalu Animánie v Plzni. Diskuzní panely vyústily v založení neformálního seskupení odborníků v oblasti F/AV. Leden 2015 – 2. jednání pracovní skupiny během mezinárodní konference Filmová výchova pro 21. století v kině NFA Ponrepo. Květen 2015 – 3. jednání pracovní skupiny během semináře Filmová výchovy: od praktických zkušeností k didaktice v kině NFA Ponrepo. Listopad 2015 – 4. jednání pracovní skupiny při 2. kolokviu k filmové výchově při festivalu Animánie v Plzni. Leden 2016 – 5. jednání pracovní skupiny v době konání konference Film Literacy Lab: Jak učit o filmu?; kino Ponrepo Prosinec 2015 – patronát Národního filmového archivu Zápisy z jednání: www.filmvychova.cz → Akce a události → Achivwww.filmvychova.cz

3 PS F/AV dnes Otevřené, neformální uskupení jednotlivců a zástupců institucí působících v oblasti F/AV – statut „stálých členů“, „hostů“ a „pozorovatelů“. Zastoupení jednotlivých složek F/AV v ČR: NÚV, NFA, ZŠ, G, SOŠ, VŠ, ZUŠ, distribuce+kina, neformální vzdělávání, regionální centra F/AV. Stálí hosté: OMA MK, MŠMT, SFKMG. Pozorovatelé: noví či nepravidelní účastníci jednání z řad zájemců o filmovou výchovu. Setkání min. 2x ročně, práce jednotlivých skupin v mezidobí. Cílem obecně podpora rozšíření filmové/ audiovizuální výchovy v českém prostředí (neformální i formální vzdělávání) a v mezinárodním kontextu.

4 Výhledy Plánované setkání PS F/AV je 10. 6. 2016 od 14:00, Kino Ponrepo, Bartolomějská 11, Praha 1. Deklarace Pracovní skupiny pro podporu filmové výchovy. Důvěryhodná a stabilní platforma pro komunikaci dalších partnerů z ČR i ze zahraničí. Prostor pro sdílení příkladů dobré praxe a dalších klíčových informací z oboru. Lobbying, certifikace kurzů F/AV. Spolupráce na tvorbě národní strategie F/AV, její implementace a financování.

5 Děkuji za pozornost! tereza.dvorakova@nfa.cz tereza.dvorakova@ff.cuni.cz


Stáhnout ppt "Pracovní skupina pro podporu filmové výchovy Tereza Czesany Dvořáková, NFA-FFUKKino za školou, Zlín 28. 5. 2016."

Podobné prezentace


Reklamy Google