Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Prezentace je určena pro 3. ročník, předmět český jazyk. Žák se seznámí s přídavnými jmény. Naučí se na ně zeptat a vyhledat ve větě. Obohacuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Prezentace je určena pro 3. ročník, předmět český jazyk. Žák se seznámí s přídavnými jmény. Naučí se na ně zeptat a vyhledat ve větě. Obohacuje."— Transkript prezentace:

1 Anotace: Prezentace je určena pro 3. ročník, předmět český jazyk. Žák se seznámí s přídavnými jmény. Naučí se na ně zeptat a vyhledat ve větě. Obohacuje si slovní zásobu.

2 PŘÍDAVNÁ JMÉNA

3 VYJADŘUJÍ VLASTNOSTI:  OSOB  ZVÍŘAT  VĚCÍ PTÁME SE OTÁZKAMI: Jaký? Jaká? Jaké? Který? Která? Které? Čí?

4  Pomalý  Chytrý  Levá  Obutá  Vysoký  Plný  Tmavé  Rychlý  Hloupý  Pravá  Bosá  Nízký  Prázdný  Světlé

5  Počítačová košile  Televizní les  Linkovaný budka  Vyžehlená zpráva  Jehličnatý hra  Dobrá sešit  Ptačí pořad

6

7 Vyhledej přídavná jména a zapiš počáteční písmeno. vaří auto dlouhá tunel osm ostré peklo umí bílá cink plot řídký žula čte bum koza váza ementálský kus DOBŘE

8  Moudrý jako sova.  Mazaný jako liška.  Rychlý jako raketa.  Lehký jako pírko.  Hezká jako panenka.  Studený jako led.  Těžký jako slon.

9  Naše hlavní město je Praha.  Maminka upekla tvarohové buchty.  Tatínek opravuje staré auto.  Jezdím na plavecké závody.  Slunečné počasí máme rádi.  Mám spolehlivého kamaráda.  Věžní hodiny ukazují poledne.

10 http://www.clker.com/clipart-4597.html http://www.clker.com/clipart-2935.html http://www.clker.com/clipart-3991.html http://www.clker.com/clipart-candy-icon.html http://www.clker.com/clipart-12444.html http://www.clker.com/clipart-6878.html http://www.clker.com/clipart-smiling-girl-with- glasses.html POUŽITÁ LITERATURA A ODKAZY: B. Havránek, A. Jedlička: STRUČNÁ MLUVNICE ČESKÁ, SPN, 1987 J. Potůčková: PRACOVNÍ SEŠIT Z ČESKÉHO JAZYKA PRO 3.ROČNÍK ZŠ, 2.DÍL, STUDIO 1+1, 2001 ISBN 80-86252-221 H. Mikulenková a kol. : ČESKÝ JAZYK PRO 3.ROČNÍK 2. DÍL, PRODOS, 2006, ISBN 80-7230-164-0

11 Není-li uvedeno jinak je materiál dílem autorky podle učebních osnov odpovídajících ŠVP vyučovaných podle učebnice: J. Kosová, G. Babušová, A. Řeháčková. Český jazyk 3, učebnice pro základní školy. Plzeň: FRAUS 2009. ISBN 978-80-7238-857-8 Citováno dne: 28.5. 2012 DUM uložen na – http://dumy.cz/materialy/prehled


Stáhnout ppt "Anotace: Prezentace je určena pro 3. ročník, předmět český jazyk. Žák se seznámí s přídavnými jmény. Naučí se na ně zeptat a vyhledat ve větě. Obohacuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google