Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Vysavače Vysavače.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Vysavače Vysavače."— Transkript prezentace:

1

2 Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Vysavače Vysavače

3 Použití vysavače ● Používají pro vysávání drobných nečistot. ● Jedná o vzduchové čerpadlo, vytvářející v hubici vysavače podtlak nasávající vzduch společně s nečistotami.

4 Rozdělení vysavačů Vysavače rozdělujeme na: ● Podlahové ● Ruční ● Centrální

5 Podlahové vysavače ● Jsou napájeny ze sítě 230V. www.cistici-stroje.eu ● Napájen je především univerzální motor pohánějící vzduchové čepadlo. ● Moderní vysavače jsou také vybaveny regulací výkonu, případně dalšími elektronickými službami.

6 Ruční vysavače ● Slouží k vysávání menších ● ploch nebo hůře dostupných míst. ● Jsou konstruovány tak, aby celý vysavač mohl být při práci držen v ruce. ● Mají menší sací výkon a také menší zásobník nečistot. www.eproton.cz

7 Ruční vysavače ● Napájení ze sítě 230V ● pro práci v domácnosti images.philips.com ● 12V ss. pokud jsou určeny pro práci v automobilech. ● Vyskytují se také ve variatě, kdy jsou napájeny z akumulátoru.

8 Centrální vysavače ● Jsou stabilně umístěné v jediném místě budovy (například ve sklepě) ● Podtlak vytvářený vysavačem se rozvádí trubkovým rozvodem po stavbě.

9 Centrální vysavače ● Rozvody ústí v jednotlivých místnostech. ● Jsou ukončeny speciální krytkou (zásuvkou), do které se po otevření vloží hadice na vysávání. ● Zároveň s otevřením krytky se zabudovaným spínačem zapne vysavačová jednotka ( po uzavření se vypne).

10 Centrální vysavače ● Centrální vysavače mají velmi velký sací výkon. ● Jsou napájeny ze šítě 230V nebo 3 x 400V.

11 Centrální vysavače – zapojení v domě www.centralni-vysavace-smart.cz

12 Schéma zapojení klasického vysavače

13 Kondenzátory C1-C4 a cívky L1- L2 tvoří filtr zabraňující vyzařování univerzálního motoru. Při jejich závadě je nutné vadnou součástku vyměnit. Při údržbě je nutné pravidelně kontrolovat stav kartáčů motoru znečištění komutátoru

14 Schéma zapojení triakového regulátoru

15

16 Použitá literatura: 1. www.cistici-stroje.eu 2. www.eproton.cz 3. images.philips.com 4. www.centralni-vysavace-smart.czwww.centralni-vysavace-smart.cz 5. www.svarbazar.cz Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009

17 Děkuji Vám za pozornost Ing. Josef Nevařil Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Vysavače Vysavače."

Podobné prezentace


Reklamy Google