Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Určeno pro 4. a 5.ročník ZŠ Zpracováno jako opakovací test, příp. jako příprava na test, k učebnici ENGLISH 5, ENGLISH 4, Milena Kelly, Angličtina.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Určeno pro 4. a 5.ročník ZŠ Zpracováno jako opakovací test, příp. jako příprava na test, k učebnici ENGLISH 5, ENGLISH 4, Milena Kelly, Angličtina."— Transkript prezentace:

1 Anotace: Určeno pro 4. a 5.ročník ZŠ Zpracováno jako opakovací test, příp. jako příprava na test, k učebnici ENGLISH 5, ENGLISH 4, Milena Kelly, Angličtina Expres. Lekce 3 Na tabuli žáci vidí české věty, do sešitu píší anglicky. Následuje společná kontrola, vysvětlení. Snímek 9 – nahradí podmět zájmenem (he, she, they) Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_12_AJ_Překlad vět – Tvary sloves Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3551 Autor: Mgr. Jarmila Kočandrlová

2 ENGLISH Překlad vět. Tvary sloves.

3 4.ročník, lekce 3 Napiš anglicky. Použij IS - ARE Kočka je bílá. Moje kočka je černá. Kočky jsou hnědé. Použij LIVE - LIVES Náš pes bydlí na zahradě. Kočky bydlí v domě. My bydlíme v Halži. Já bydlím v malém domě.

4 CONTROL Napiš anglicky. Použij IS - ARE Kočka je bílá. Moje kočka je černá. Kočky jsou hnědé. Použij LIVE - LIVES Náš pes bydlí na zahradě. Kočky bydlí v domě. My bydlíme v Halži. Já bydlím v malém domě. The cat is white. My cat is black. Cats are brown. Our dog lives in a garden. Cats live in a house. We live in Halže. I live in a small house.

5 4.ročník, lekce 3 2.ČÁST Napiš anglicky. Použij LIKE - LIKES Kočky mají rády ryby. Moje kočka má ráda myši. Psi mají rádi velkou zahradu. Použij LIVE - LIVES Naše kočka bydlí na zahradě. My bydlíme v domě. On bydlí v malém domě. Já bydlím v Tachově.

6 4.roč., 2.ČÁST.CONTROL. Napiš anglicky. Použij LIKE - LIKES Kočky mají rády ryby. Moje kočka má ráda myši. Psi mají rádi velkou zahradu. Použij LIVE - LIVES Naše kočka bydlí na zahradě. My bydlíme v domě. On bydlí v malém domě. Já bydlím v Tachově. Cats like fish. My cat likes mice. Dogs like a large garden. Our cat lives in a garden. We live in a house. He lives in a small house. I live in Tachov.

7 Jim má rád fotbal. Psi mají rádi děti. PŘELOŽ. Použij like- likes Linda má ráda kočky. Dívky mají rády školu. Použij slovesa go-goes, watch- watches, play- plays Chlapci hrají fotbal v parku. Linda jde s kamarádkou. Tom se dívá večer na televizi. My se díváme na televizi v neděli. 5.ročník

8 Jim má rád fotbal. Psi mají rádi děti. CONTROL like- likes Linda má ráda kočky. Dívky mají rády školu. CONTROL go-goes, watch- watches, play- plays Chlapci hrají fotbal v parku. Linda jde s kamarádkou. Tom se dívá večer na televizi. My se díváme na televizi v neděli. Jim likes football. Dogs like children. Linda likes cats. Girls like school. Boys play football in the park. Linda goes with friend. Tom watches TV in the evening. We watch TV on Sunday.

9 Jim likes football. Dogs like children. Linda likes cats. Girls like school. Boys play football. Lucy goes with friend. Tom watches TV. Terry and Eve watch TV. NAHRAĎ PODMĚT ZÁJMENEM She He They She He They He They She He They She He

10 ZDROJ: Text : autor Obrázky : kliparty www.office.comwww.office.com


Stáhnout ppt "Anotace: Určeno pro 4. a 5.ročník ZŠ Zpracováno jako opakovací test, příp. jako příprava na test, k učebnici ENGLISH 5, ENGLISH 4, Milena Kelly, Angličtina."

Podobné prezentace


Reklamy Google