Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."— Transkript prezentace:

1 CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková dana.batelkova@nuov.cz Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 prostřednictvím JRF prostřednictvím JRF (jednotných registračních formulářů), (jednotných registračních formulářů), prostřednictvím formulářů finančního úřadu. prostřednictvím formulářů finančního úřadu. Přihlásit se můžete

3 Výhody JRF: Příloha JRF je pro FÚ jednodušší. Příloha JRF je pro FÚ jednodušší. Výhody formulářů FÚ: Vyplníte formulář podobný tomu, jaký později budete muset použít pro daňové přiznání. Vyplníte formulář podobný tomu, jaký později budete muset použít pro daňové přiznání. Seznámíte se s pracovištěm FÚ ve Vašem regionu. Seznámíte se s pracovištěm FÚ ve Vašem regionu. Výhody a nevýhody

4 Právnická osoba - Přihlášení prostřednictvím JRF

5 S pomocí JRF lze učinit následující registrace, resp. přihlášky do evidencí: Ve vztahu k finančnímu úřadu: přihlášku k daňové registraci pro PO, přihlášku k daňové registraci pro PO, přihlášku k registraci k dani z příjmů PO, přihlášku k registraci k dani z příjmů PO, přihlášku k registraci k dani z přidané hodnoty (JRF + příloha pro FÚ přihlášku k registraci k dani z přidané hodnoty (JRF + příloha pro FÚ), přihlášku k dani z příjmů jako plátci: daně z příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků. přihlášku k dani z příjmů jako plátci: daně z příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků.

6 S pomocí JRF lze učinit následující registrace, resp. přihlášky do evidencí: Pro FF nepovinné: přihlášku k dani z nemovitosti, přihlášku k dani silniční, přihlášku k registraci pro plátcovy pokladny, přihlášku k registraci — odštěpné závody a provozovny, přihlášku k dani z příjmů jako plátci: - daně z příjmů vybírané zvláštní sazbou daně, - zajišťující daň.

7

8 Daňová registrace Políčka pro FF nepovinná zůstávají prázdná. Pokud nemáte založeny účty, můžete je ohlásit dodatečně e-mailem.

9 Příloha pro FÚ V případě přihlášení se k dani z přidané hodnoty (DPH) se nestačí přihlásit pomocí jednotného registračního formuláře (JRF) zaškrtnutím příslušného políčka, ale je nutno ještě k tomu vyplnit přílohu pro FÚ a SSZ.

10

11 Fyzická osoba, právnická osoba Jako na JRF a každé jeho příloze hlavička identifikuje firmu. Poté následuje přihlášení firmy k DPH: povinné při vyšším obratu, povinné při vyšším obratu, dobrovolné, pokud chce FF získat certifikáty. dobrovolné, pokud chce FF získat certifikáty.

12

13 Plátcova pokladna Pokračuje se registrací plátcovy pokladny. Jestli ještě nemáte bankovní účet, můžete jej dodatečně doložit e-mailem.

14 Některé tabulky zůstávají prázdné Některé tabulky jsou pro FF nepovinné, kdybyste je přeci jen měli vyplnit, uvést jméno, RČ a funkci, kterou ve firmě vykonáváte, Vám jistě nebude dělat problém.

15 Provozovna, podpisy FF mají jednu stálou provozovnu, a to na adrese školy. Tabulka s podpisy v závěru je totožná s ostatními tabulkami JRF.

16 Změna firmy Používá se formulář ZMĚNOVÝ LIST, respektive ke změnovému listu použijete přílohu pro FÚ totožnou s přílohou používanou při založení firmy.

17

18 Právnická osoba - Přihlášení prostřednictvím formulářů FÚ

19 Formuláře finančního úřadu Samostatné formuláře FÚ jsou o něco obsáhlejší, ale s jejich pomocí se seznámíte s typem formulářů, jež budete používat k daňovému přiznání.

20 Formuláře finančního úřadu Jejich vyplnění není obtížné, ale je důležité číst pokyny pro vyplňování. I tyto formuláře jsou určeny pro strojové zpracování, a vyplníte-li je jinak, budou Vám vráceny. I zde platí, nezapomeňte na datum.

21

22 Přihláška pro právnické osoby ANO = daně pro FF povinné, NE = daně dobrovolné.

23 Identifikace firmy Jméno FF znáte a IČ naleznete na www.nuov.cz www.nuov.cz (Centrum fiktivních firem – seznam FF). Sídlem firmy je vždy adresa školy.

24 Statutární orgán U společnosti s ručením omezeným existuje vždy jednatel/é, u FF je jím konkrétní žák (žáci). RČ a adresu uvádějte raději fiktivní.

25 Výpis z živnostenského rejstříku Počátek provozování výdělečné činnosti nemůže nikdy nastat dřív než vznik oprávnění provozovat živnost. Číslo oprávnění k podnikání je číslem zápisu do OR, a proto jej naleznete v usnesení o zápisu.

26 Doplňující údaje Telefon a fax nejsou povinné údaje. Číslo bankovního účtu nedostanete vždy tak brzy, můžete ho nahlásit dodatečně e-mailem.

27 Prázdné tabulky Protože si máte procvičit nabyté vědomosti, zpracováváte svá prohlášení vždy sami. Některé kolonky u FF zůstávají prázdné.

28 Organizace firmy FF má jeden závod, jednu provozovnu a jednu pokladnu.

29 Data a podpisy U každého dokladu nezapomeňte uvést datum a jméno osoby či osob, jež doklad podepisují. Bez data a podpisu (jména u elektronického podání) jsou všechny doklady neplatné.

30 DPH V případě přihlášení se k dani z přidané hodnoty nestačí se přihlásit prostřednictvím jednotné přihlášky k registraci pro právnické osoby, ale je k tomu ještě nutno vyplnit samostatnou přihlášku k registraci k dani z přidané hodnoty pro právnické osoby.

31

32 Přihláška k DPH Čtěte pokyny a držte se jich. Špatné vyplnění vede k zamítnutí.

33 Identifikace firmy Registrace je povinná při obratu nad 1.000.000,- Kč za rok a u FF při žádosti o certifikát pro nejlepší žáky.

34 Obrat, číslo účtu Jestli doposud nemáte číslo účtu, můžete ho nahlásit dodatečně e-mailem.

35 Data a podpisy U každého dokladu nezapomeňte uvést datum a jméno osoby či osob, jež doklad podepisují. Bez data a podpisu (jména u elektronického podání) jsou všechny doklady neplatné.

36 CD CEFIF 1 Doporučujeme používat formuláře z CD CEFIF pro aktuální školní rok nebo formuláře z reálných úřadů Ve vašem okolí. Na internetu se vyskytuje řada již neplatných formulářů, které když použijete a vyplníte, my Vám pro jejich neplatnost vrátíme k přepracování.

37 Úkol V přílohách k této prezentaci naleznete výše uvedené formuláře. Po jejich otevření si pusťte prezentaci znovu a pokuste se je sami vyplnit. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google