Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme."— Transkript prezentace:

1 V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme studenty bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů na FAI UTB ve Zlíně na 3 workshopy popularizující vědu a výzkum v přírodovědných a technických disciplínách Místo: budova Fakulty aplikované informatiky UTB ve Zlíně na Jižních Svazích v zasedací místnosti 51/ 606 Program: 1. workshop: 8.4.2015 – středa, 13:00 – 13:50 Transformace výsledů vědy a výzkumu do popularizační formy Lektoruje dr. Ilona Kočvarová z Ústavu školní pedagogiky FHS UTB ve Zlíně 2. workshop: 8.4.2015 – středa, 14:00 – 14:50 Prezentační dovednosti zaměřené na děti a mládež Lektoruje Mgr. Hana Navrátilová z Ústavu školní pedagogiky FHS UTB ve Zlíně 3. workshop: 15.4.2015 – středa, 13:00 – 13:50 Marketing popularizace vědy a výzkumu v přírodovědných a technických oborech Lektoruje dr. Jiří Vaněk z Ústavu managementu a marketingu FaME UTB ve Zlíně Přihlášení na jednotlivé workshopy je možné od 25.3.2015 nejpozději do dvou dnů před konáním workshopu, a to na http://laborator.jakubtrojan.eu (workshop pro studenty FAI).http://laborator.jakubtrojan.eu Počet míst je omezen! Bližší informace na mailu: machu@fhs.utb.cz

2 Anotace jednotlivých workshopů: Transformace výsledků vědy a výzkumu do popularizační formy „Pojďme otevřít svět vědy současné mladé generaci a přesvědčit ji, že i ona může otevřít svůj svět vědě!“ Ve workshopu odhalíme, co spojuje současné úspěšné populárně-vědecké projekty. Ukážeme si různé formy popularizace vědy na konkrétních příkladech. Zhodnotíme a prakticky si vyzkoušíme moderní trendy v oblasti popularizace vědy a výzkumu. Zaměříme se především na děti a mládež, a na to, jak jim prezentovat vědu zábavně, motivovat je k vlastní aktivitě a ukázat jim využití vědy v běžném životě. Chceme-li si získat zájem dětí a mládeže, musíme jim vědu prezentovat jako dobrodružství, do kterého se mohou aktivně zapojit a zároveň získat nové vědomosti, sociální kontakty a chuť se vědě dál věnovat. Prezentační dovednosti zaměřené na děti a mládež „Úspěch je na dosah – jak si získat (nejen) dětské publikum.“ Workshop vám přinese nápady, techniky a inspirativní podněty pro všechny kroky prezentace od přípravy až po hodnocení. Naučíte se zde, jak efektivně zapůsobit na dětské publikum, jak správně naladit posluchače, jak je motivovat po celou dobu prezentace a probudit v nich zájem o vaše téma, bádání a vědu. Uvědomíte si, co všechno můžete k prezentaci využít a podpořit tak předávání vašich poznatků dětem a mládeži. Marketing popularizace vědy a výzkumu v přírodovědných a technických oborech „Jak správně prodat to, co umíte?“ Naučte se propagovat svou práci, posilovat uplatnitelnost v praxi, zvyšovat a budovat pracovní image absolventa magisterského či doktorského studijního programu. Ve workshopu odhalíte strategie, jak efektivně působit na firmy s cílem navázat spolupráci již během studia. Ve finále se naučíte, kde a jak sbírat informace pro uspokojení potřeb trhu, jak si vhodně vybrat téma práce a propagovat její výsledky. Občerstvení po celou dobu konání workshopů zajištěno.


Stáhnout ppt "V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme."

Podobné prezentace


Reklamy Google