Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VLASTNÍ ČÁST 4. cvičení. PRAKTICKÁ ČÁST Často mi chybí odborné články z databází..viz zadání „V práci musíte použít alespoň dvě citace z databáze odborných.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VLASTNÍ ČÁST 4. cvičení. PRAKTICKÁ ČÁST Často mi chybí odborné články z databází..viz zadání „V práci musíte použít alespoň dvě citace z databáze odborných."— Transkript prezentace:

1 VLASTNÍ ČÁST 4. cvičení

2

3 PRAKTICKÁ ČÁST Často mi chybí odborné články z databází..viz zadání „V práci musíte použít alespoň dvě citace z databáze odborných časopisů.“ (http://infozdroje.czu.cz)http://infozdroje.czu.cz odborné články v recenzovaných časopisech a odborné monografie (nejlépe vydané v nějakém prestižním nakladatelství) ostatní odborné články a ostatní knižní publikace (třeba skripta) poměrně nízko stojí bakalářské a diplomové práce popularizační články a tiskoviny

4 PRAKTICKÁ ČÁST Je dobré začít nějakým historickým úvodem – ale nepřehánějte to. Dále se určitě zmiňte o demografii, používejte mapy, tabulky, obrázky..(s odkazem). Práci strukturujte podle Vašich otázek, záleží na vás, co přidáte navíc. V této chvíli nastává vhodný okamžik na doplnění literární rešerše. Můžete začlenit výpovědi vašich rozhovorů, ale rozhodně to není pouze jejich přepis! Ve vhodnou chvíli nechte respondenty promluvit. Dejte si pozor na jazykovou podobu práce – u velké části prací jsou gramatické chyby, cizincům doporučuji dát práci na korekturu svým spolužákům.

5 PRAKTICKÁ ČÁST Má odstavec, který chci do práce dát, přímou souvislost s výzkumnou otázkou? Pokud ano, dejte ho tam. Má odstavec, který chci do práce dát, nepřímou souvislost s výzkumnou otázkou? Pokud ano, můžete ho tam dát, ale čtenáři tuto souvislost objasněte a ukažte. Pokud odstavec, který do práce chcete dát, přímou souvislost s výzkumnou otázkou nemá a i nepřímá souvislost je vysoce diskutabilní, tak ho tam nedávejte.

6 CITACE Kdy je nutné citovat? Nejen když píšete doslovnou citaci, ale i když se jedná o přepis textu. Vždy, když se nejedná o vaše myšlenky Všeobecně známé údaje citovat nemusíte (po listopadu následuje prosinec) Demografické údaje všeobecně známé údaje nejsou;-)

7 CITACE Přímá citace: doslovně přebíráte nějaký text Miroslav Hroch 15) k tomu uvádí: „Dominující role latiny, respektive řečtiny v kultuře a ve státní správě se udržela zhruba do 13.–14. století, kdy z jejího stínu vystoupily a její funkci přebíraly jazyky národní“. nebo: Miroslav Hroch uvádí k úpadku používání latiny od 14. století: „Dominující role latiny, respektive řečtiny v kultuře a ve státní správě se udržela zhruba do 13.–14. století, kdy z jejího stínu vystoupily a její funkci přebíraly jazyky národní“. 16) Nepřímá citace: …proti scientistickému pojetí filosofie se velice ostře staví například Jiří Fuchs 17).

8 CITACE Citační normy ČSN ISO 690: www.citace.cz Monografie (knihy) NOVÁK, Jan. Úvod do geografie náboženství. Praha: ABC, 2007, s. 17– 20. Nebo (pokud není uvedený autor) Inside the Catholic Church of Korea. Seoul, Korea: The Research Foundation of Korean Church History, 2010. ISBN 978-89-85215-82-4.

9 CITACE Časopisy kurzívou není název díla, nýbrž název časopisu: ŠTOLFOVÁ, Andrea. Příčiny a dopady pracovní migrace v Uzbekistánu. Kulturní studia. 2014, roč. 2, č. 1, s. 23–45. ISSN 2336-2766. ŠTOLFOVÁ, Andrea. Příčiny a dopady pracovní migrace v Uzbekistánu. Kulturní studia. 2014, 2(1). ISSN 2336-2766. Pokud budete citovat časopis z nějaké databáze odborných časopisů (která je elektronická), tak je stejně lepší časopis citovat tak, jako kdybyste měli časopis v ruce, ne jako elektronický článek. Rozhodně neuvádějte u těchto citací URL stránky, za které jste to získali, protože přes ní se čtenář stejně ke slibovanému výsledku nedostane (např. http://search.proquest.com/docview/610017480?accountid=26997) KUCUKCAN, Talip. Re-claiming identity: Ethnicity, religion and politics among Turkish-Muslims in Bulgaria and Greece. Journal of Muslim Minority Affairs. Abingdon: Taylor & Francis Ltd., čís. 1, roč. 19/2009, s. 49–68. ISSN 1360-2004. Získáno přes databázi PROQUEST.

10 CITACE Citace z internetu Samotné uvedení URL stránky rozhodně NESTAČÍ! U všech online citací je stejné pořadí jako u knižních citací: AUTOR, Jméno Název článku [online] Vydavatel (název serveru), datum (rok vydání) [cit. D. M. RRRR] Dostupné z: http://www… Příklad citace bez autora (je znám pouze název článku) Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů [online]. Wikipedie: Otevřená encyklopedie, © 2008 [cit. 2. 6. 2008]. Dostupný z WWW: S autorem: NOVÁK, Josef. Mormoni v ČR. [online] Česká zemědělská univerzita, 2008 [citováno 2. 6. 2008] Dostupný z WWW: http://czu.cz/mormoni Internetový archiv:http://www.webcitation.org/archive.phphttp://www.webcitation.org/archive.php


Stáhnout ppt "VLASTNÍ ČÁST 4. cvičení. PRAKTICKÁ ČÁST Často mi chybí odborné články z databází..viz zadání „V práci musíte použít alespoň dvě citace z databáze odborných."

Podobné prezentace


Reklamy Google