Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou,"— Transkript prezentace:

1 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 1. 7. 2016 Pozvánka do Městské knihovny

2 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz Knižní novinky 1. 7. 2016 Alena Müllerová: Muž ve střídavé péči Cyril je známý novinář, který má milující manželku Emu a dvě dcery. Přesto si s milenkou pořídí syna. Svůj čas dělí mezi obě rodiny a ocitá se tak ve střídavé péči manželky a milenky. Je ponořený do své práce a tento způsob života mu vyhovuje. Když jednoho dne jeho nemanželského syna na ulici porazí auto a skončí v bezvědomí v nemocnici, Cyrilův pohodlný svět se dvěma rodinami se rázem zhroutí jak domeček z karet. Blanka Hošková: voňavé (na)dělení Ve Voňavém (na)dělení se setkáváme s typickou obětí bossingu, ženou, která po mnoha letech opouští zaměstnání, protože dál nemůže snášet ataky svého nadřízeného. Procházíme s ní etapami velkého nadšení z nově nabyté svobody, těšení se na lepší příští, následujeme ji na Úřad práce i na pracovní pohovory a propadáme spolu s ní do beznaděje.

3 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz Knižní novinky 1. 7. 2016 Tom Rob Smith: Farma Daniel je přesvědčen, že jeho rodiče si po odchodu z Londýna užívají klidný důchod na odlehlé farmě v matčině rodném Švédsku. A pak mu jednoho dne zatelefonuje otec. "Volám kvůli matce. Není v pořádku. Fantazíruje - vidí hrozné, hrozné věci." Daniel si okamžitě zarezervuje letenku do Švédska, když vtom má další hovor. Nicholas Sparks: Volba Travis Parker má vše, co by si muž mohl přát - dobrou práci, krásný dům a spoustu kamarádů. Romantický vztah by jeho pohodlný život jen zkomplikoval. Názor změní ve chvíli, kdy se jeho novou sousedkou stane Gabby Hollandová. Ta Travisovým pokusům o sblížení nakonec neodolá, ale to je teprve začátek jejich dlouhé společné cesty, na jejímž konci bude jeden z nich muset volit: Jak daleko se smí zajít, aby naděje na lásku zůstala živá?.

4 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz Knižní novinky 1. 7. 2016 Teresa Driscollová: Dárek na rozloučenou Melancholický, ale zároveň nesmírně optimistický román, který otevřeně pojednává stejně tak o rakovině jako o lásce mezi matkou a dcerou, jež nedostaly příležitost říct si vše, co chtěly a který je vyprávěn nejen z pohledu Melissy, ale i její matky a ovdovělého otce. Jefim Fištejn: Za humny je válka Ze zemí, kde se bojuje, i ze států, kde panuje neklid, se do Evropy tlačí miliony lidí. Další sem míří z krajů, kde je až děsivě bídná životní úroveň anebo tam začíná vládnout sucho. Hrozí naší unavené Evropě, že ji nakonec rozloží rychle se množící muslimský cizopasník, který do zdejších zemí nepatří, byť se do nich hrne, a navíc dokáže být agresívní?.

5 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 1. 7. 2016 Carol Deaconová: Pečeme a zdobíme dorty Kniha vám poradí spoustu praktických řešení a překrásných sladkých dekorací. Dozvíte se, jaký je rozdíl mezi fondánem a marcipánem, jak se s nimi má zacházet, jak se zdobí krémem nebo čokoládou, jak se dortové ozdoby tvarují, barví, mrazí, přilepují. Jaké nástroje budete potřebovat a jak přesně při své cukrářské tvorbě postupovat. Lucy Rosenová: Mimoni – Kdo je tady šéf? Miliony let Mimoni putovali po Zemi a hledali toho největšího padoucha, pro kterého by mohli pracovat. Postupně sloužili dinosaurům, králům, a dokonce i nestvůrám. Ovšem žádný z nich jim dlouho nevydržel. Začínali si už připadat ztracení, když vtom mezi sebou našli jednoho, který v srdci našel odvahu vzít osud do vlastních rukou.

6 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 1. 7. 2016 Jiří Kahoun: Pidibabka z Brd V malebném městě Berouně stojí dům, který vypadá jako kostka. Je to školka, kam chodí i povídalka Emička. A tahle holčička má babičku a dědu v jeskyňkové chaloupce schované za hustým křovím. Když je Emička s tatínkem navštíví, do chaloupky může vejít jen ona. Babička s dědou jsou totiž trpaslíci! Barbora Robošová: Kdo políbí Terezu? Čtrnáctiletá Tereza svým atraktivním vzhledem připomíná exotickou krásku. O zájem kluků nemá nouzi, jenomže... Tereza žije u pěstounů, kteří kromě ní vychovávají ještě dalších deset dětí, a přestože se se svými problémovými rodiči nestýká, občas je nucena čelit různým předsudkům a posměškům. Když se o prázdninách začne kolem ní nečekaně motat naprosto úžasný kluk na čtyřkolce, je z něj nadšená – je ale tajemný Matěj opravdu tak dokonalý, jak se Tereza domnívá?

7 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky Půjčovní doba: Oddělení pro dospělé Út8:00 – 12:0013:00 – 17:00 Čt8:00 – 12:0013:00 – 18:00 Pá 12:30 – 16:00 Oddělení pro děti Po7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 St7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 Hudební oddělení St7:00 – 12:0013:00 – 17:00 Děkujeme za Váš zájem o nové knihy a zveme Vás k návštěvě naší knihovny.


Stáhnout ppt "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou,"

Podobné prezentace


Reklamy Google