Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

US Airways Flight 1549 Airbus A320 Drama beze zvuku, posun kliknutím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "US Airways Flight 1549 Airbus A320 Drama beze zvuku, posun kliknutím."— Transkript prezentace:

1 US Airways Flight 1549 Airbus A320 Drama beze zvuku, posun kliknutím

2 Chesley B. Sullenberger III, the US Airways pilot, který uskutečnil nouzové přistání na řece Hudson, vlevo. Vpravo jak vypadal jako kadet během služby v Air Force Academy.

3 Airbus A320 je vybaven nouzovým systémem, který na stisknutí nouzového tlačítka uzavře všechny ventily a otvory na spodní straně stroje, aby se zpomalilo potápění.

4

5 STATISTIKA Když se srazí ptáci s letadlem. Roční kolise ptáci – letadlo Měsíčně Poškození letadla a nejčastější místa nárazu.

6 O letounu Airbus 320 je jednou ze 4 variant letounu s jednou uličkou. Je pracovním koněm na krátké a střední tratě. Celkem slouží 797 jednouličkových Airbusů po celém světě, včetně 425 strojů A320. Společnost US Airways jich má 75.

7 Some passengers screamed, others tucked their heads between their knees, and several prayed over and over, “Lord, forgive me for my sins.” Někteří cestující křičeli, jiní sevřeli svoje hlavy mezi kolena, několik se modlilo stále dokola „Bože, promiň mi moje hříchy.“

8 Úspěšným nouzovým přistáním na vodě se kapitánovi „podařil jeden z řídkých a technicky nejobtížnějších skutků v obchodním létání“. Člen vedení NTSB (National Transportation Safety Board) prohlásil: „..to šlo dolů, jako nejúspěšnější potápění v historii letectví…“.

9 Palubní průvodčí Sheila Dail, 57, působí u US Airways (Piedmont Airlines) od roku 1980 a má více než 28 roků zkušeností s létáním. Palubní průvodčí Doreen Welsh, 58, působí u US Airways (Allegheny Airlines) od roku a má více než 38 roků zkušeností s létáním. Palubní průvodčí Donna Dent, 51, působí u US Airways (Piedmont Airlines) od roku 1982 a má více než 26 roků zkušeností s létáním. Kapitán Chesley B. Sullenberger, III, 58, pracuje u US Airways (PSA Airlines) od roku 1980. Má celkem 19 663 letových hodin. První důstojník Jeffrey B. Skiles, 49, pracuje u US Airways (PSA Airlines) od roku 1986. Má celkem 15 643 letové hodiny.

10

11 Jedna palubní průvodčí utrpěla zlomeninu nohy, ale většina cestujících byla nezraněna, s výjimkou strádání chladem. Plavidla Ferry (převozní lodě) zachránila cestující z křídel, kde čekali v počasí 20° Fahrenheit (7°C), zatímco nohama stáli ve vodě 41°F (5°C).

12 Jak se letadlo začalo potápět, kpt. Sullenberger prošel dvakrát uličku, aby se přesvědčil, že nikdo nebyl zanechán uvnitř, informoval starosta A.Y. Bloomberg.

13

14 Jedna dáma v kožichu požádala jednoho cestujícího, aby se vrátil dozadu potápějícího se stroje a donesl jí její peněženku.

15 Uvnitř, jakoby spojeni společnou myšlenkou, se všichni tlačili dozadu kabiny. Ale našli jen zadní dveře pevně, vodotěsně uzavřeny a stoupající vodu, jak se ocas potápěl pod vodu. “Kdyby byly dveře otevřeny, všechno by se potopilo”, řekl Brad Wentzell, 31, prodavač dveří z Charlotte.

16 "Vše se odehrálo v rozmezí 10 minut ", řekl Raymond Kelly, komisař policie New Yorku.

17 Tři minuty po prvním poplachu police nařídila lodi Circle Line, účastnit se záchranných prací, jen několik minut před tím, než nastoupili cestující na okružní plavbu kolem New Yorku. Ředitel ji nasměroval k potápějícímu se letadlu.

18 „Po havárii seděl pilot na terminálu ferry, čepici na hlavě, srkal svoji kávu a choval se, jako by se nic nestalo“, řekl jeden policejní zdroj deníku New York Daily News.

19 Poslední osobou, která opustila letadlo byl kapitán Sullenberger. Když se nalodil na ferry, svíral složku se seznamem cestujících.

20 Helikoptéra byla na místě během 5 minut po policejní výzvě. Trénovaný potápěč, policista, byl spuštěn do ledové vody. Plaval k dezorientované cestující, která visela na boku záchranné lodi a pomohl jí do bezpečí na jiné lodi.

21

22

23

24 Experti na leteckou dopravu se shodují na tom, že není známo takové řízené nouzové přistání linkového dopravního letadla na vodní hladině v USA.

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40 Jeho vlasy nebyly rozcuchány a jeho modrá pilotní uniforma nebyla pomačkaná. „Jeho vázanka nebyla ani povolená“, řekl Ed Skyler, náměstek starosty New York City.

41 P ilot je pokladem pro společnost, která utrpěla dvakrát v posledních letech úplatkářstvím a byla sužována nočními můrami afér. Během předminulých Vánoc US Airways ztratil a 75 000 zavazadel, některá nebyla nalezena celé měsíce. Vloni jako první aerolinie začaly cestujícím účtovat kávu, čaj a balenou vodu. Konec


Stáhnout ppt "US Airways Flight 1549 Airbus A320 Drama beze zvuku, posun kliknutím."

Podobné prezentace


Reklamy Google