Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program."— Transkript prezentace:

1 INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/15.0070)

2 Použití informačních systémů pro modelování a simulace krizových situací - seminář Úvod. Opakování základních pojmů. Využití softwarů pro modelování v krizovém řízení. Zadání kontrolní úlohy. Vyhodnocení vypracovaných úloh. Úkoly na samostudium.

3 Důležitá témata k diskusi Management = Antropogenní řízení. Integrovaný management. Co to je bezpečnost IS? Systém řízení bezpečnosti informací. Bezpečnost. Bezpečnost informací. Bezpečnost informačních systémů. Řešitelé bezpečnosti. Největší hrozby z hlediska informační bezpečnosti. Životní cyklus ISMS.

4 Bezpečnost pohybu na internetu Ochrana počítače Udržujte operační systém aktuální Používejte antivirový program Používejte firewall Vytvářejte záložní kopie důležitých souborů Buďte opatrní při stahování obsahu Chraňte se na internetu Buďte opatrní při poskytování svých osobních údajů. Přemýšlejte o tom, s kým mluvíte. Pamatujte si, že na internetu není všechno důvěryhodné a ne každý je poctivý. Dodržování pravidel Zákon musíte dodržovat i na internetu. Na internetu respektujte ostatní i sebe.

5 Zásady bezpečnosti organizace Vypracujte bezpečnostní politiku zvolené organizace.

6 Vyhodnocení zadaných úkolů

7 Děkuji za pozornost. Ing. Jiří BARTA Katedra ochrany obyvatelstva Univerzita obrany Kounicova 65 662 10 Brno e-mail: jiri.barta@unob.cz tel.: +420 973 443 435


Stáhnout ppt "INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program."

Podobné prezentace


Reklamy Google