Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/34.0048 Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/34.0048 Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková."— Transkript prezentace:

1 Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková organizace Tvorba koláčového grafu Autor: Hánová Marie, Ing. VY_32_INOVACE_20_1_10

2 Statistika Tvorba koláčového grafu VY_32_INOVACE_20_1_10 Ing. Marie Hánová

3 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf Základní umělecká škola v Klášterci na Ohří uveřejnila anketu o oblibě uměleckých oborů.

4 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf Výsledky ankety přepíšeme do tabulky, kterou doplníme o výpočet relativních četností. Jaký umělecký obor je Vám nejbližší? xjxj njnj p j [%] hudební taneční výtvarný liteárně- dramatický 4708

5 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf Zkonstruujeme kružnici, na které si vyznačíme výchozí bod který propojíme se středem. Výchozí bod nemusí být nahoře.

6 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 28 % … x ° Potřebné úhly vypočteme pomocí trojčlenky…

7 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 28 % … x ° … a odměříme pomocí úhloměru. 100 °

8 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 28 % … x ° 100 °

9 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 18 % … x ° 100 ° 65 °

10 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 18 % … x ° 100 ° 65 °

11 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 46 % … x ° 100 ° 65 ° 166 °

12 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 46 % … x ° 100 ° 65 ° 166 °

13 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 8 % … x ° 28 % 18 % 46 % 8 %

14 VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 28 % 18 % 46 % 8 % hudební taneční výtvarný liteárně-dramatický

15 Ing. Marie Hánová Použité zdroje CALDA, Emil. Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl. 1. vyd. Praha: Prometheus, ISBN LAMER, Václav a Ladislav RŮŽIČKA. Základy statistiky pro sociology. Praha: Svoboda, Základní umělecká škola Klášterec nad Ohří [online]. [cit ]. Dostupné z: VY_32_INOVACE_20_1_10

16 Metodický pokyn Téma sady: Statistika Vzdělávací oblast:Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika Tematický okruh: Tvorba koláčového grafu Anotace: Jedná se o prezentaci podporující výklad učitele o tvorbě koláčového grafu. Hlavní studijní materiál: CALDA, Emil. Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl. 1. vyd. Praha: Prometheus, ISBN VY_32_INOVACE_20_1_10

17 Metodický pokyn Autorka: Marie Hánová Rok vytvoření materiálu: 2012 Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_1_10 Tvorba koláčového grafu Jazyk: čeština Očekávaný výstup: Žák zkonstruuje koláčový graf. Žák dokáže přečíst hodnoty zobrazené v grafu. Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: statistický soubor, absolutní četnost, relativní četnost, koláčový (kruhový) graf VY_32_INOVACE_20_1_10

18 Metodický pokyn Druh učebního materiálu: prezentace s aktivizací žáka Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: středoškolské vzdělávání Typická věková skupina: let Pokyny pro práci s materiálem: U žáka se předpokládá zběhlost práce s rýsovacími potřebami a úhloměrem. Student může pro další práci využít pracovní list VY_32_INOVACE_21_1_10 Znázornění grafem. VY_32_INOVACE_20_1_10


Stáhnout ppt "Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/34.0048 Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková."

Podobné prezentace


Reklamy Google