Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Giving advice. At the doctor´s. 24.7.2012 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastSlovní zásoba a gramatika Datum.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Giving advice. At the doctor´s. 24.7.2012 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastSlovní zásoba a gramatika Datum."— Transkript prezentace:

1 Giving advice. At the doctor´s. 24.7.2012 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastSlovní zásoba a gramatika Datum vytvoření10. 8. 2013 Ročník2.- 4. ročník, sexta-oktáva Stručný obsah Materiál je zaměřen na slovní zásobu a gramatiku učebnice Maturita Solutions Intermediate 2nd edition, 4. lekce Způsob využití Materiál je možno využít pro ústní opakování a procvičo- vání frází jak vyjádřit radu, doporučit správný životní styl Autor Mgr. Dana Mynářová Kód VY_32_INOVACE_04_AMYN16

2 Which expressions can you use to give advice? I think you should…… I don´t think you should….You shouldn´t… If I were you, I would(n´t)….. Why don´t you….? It would be a good idea (not) to….. You must/mustn´t Look out! Must/mustn´t is stronger than should(n´t)

3 Translate Neměl bys kouřit ani pít alkohol. Měl by denně chodit 1 hodinu rychlou chůzí. Kdybych byl na tvém místě, zkusil bych meditaci. Musíš jít k psychologovi, abys neměl deprese. Bylo by dobré jíst vyváženou stravu. Přestaň jíst tolik čokolády! Myslím, že by se neměla rozčilovat.

4 Answer key Neměl bys kouřit ani pít alkohol. Měl by denně chodit 1 hodinu rychlou chůzí. Kdybych byl na tvém místě, zkusil bych meditaci. Musíš jít k psychologovi, abys neměl deprese. Bylo by dobré jíst vyváženou stravu. Přestaň jíst tolik čokolády! Myslím, že by se neměla rozčilovat. You shouldn´t smoke or drink alcohol. He should walk fast every day for 1 hour. If I were you, I´d try meditation. You must see a psychologist in order not to be depressed. It would be a good idea to eat a balanced diet. Why don´t you stop eating so much chocolate? I don´t think she should get angry.

5 Prepare a role-play. Give advice to a person who is - overworked -tired -overweight -stressed out. Use suitable expressions. Act out your diaogues. Swap the roles. Student A: tell your friend what your problem is. Ask him/her for some advice. Refuse the first piece of advice and explain why it doesn ´t appeal to you. Student B: your friend needs some advice because (s)he feels unwell. Offer him/her some activities they can do. Explain what you think the best solution is.

6 Possible Answer ´Hi, John. How are you?´ ´Hi, Tom, to be honest I haven´t been feeling well recently.´ ´What´s up?´ ´I´ve been working hard and I feel really exhausted and don´t know how to get over. ´I see. I think you should have a short holiday.´ ´I´m afraid I can´t because my boss won´t give me any, you know.´ ´OK, so why don´t you just have a massage and go for a long walk every day? I´m sure it´ll help in a couple of days.´

7 Zdroje Archiv autorky


Stáhnout ppt "Giving advice. At the doctor´s. 24.7.2012 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastSlovní zásoba a gramatika Datum."

Podobné prezentace


Reklamy Google