Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Música Musik Music Hudba. Rock Rock je souhrnný pojem pro mnoho hudebních žánrů. Jako nástroje se nejčastěji používají kytara, baskytara a bicí, ale.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Música Musik Music Hudba. Rock Rock je souhrnný pojem pro mnoho hudebních žánrů. Jako nástroje se nejčastěji používají kytara, baskytara a bicí, ale."— Transkript prezentace:

1 Música Musik Music Hudba

2

3 Rock Rock je souhrnný pojem pro mnoho hudebních žánrů. Jako nástroje se nejčastěji používají kytara, baskytara a bicí, ale mohou se objevit i varhany, piáno nebo syntezátor.

4

5

6 SKA Ska vzniklo směsicí tradičního jamajského folkloru a amerických stylů, jako byli Rythym and Blues a Jazz. Zvyšující důraz je kladen na offbeatový rytmus menta, který přichází krátce a oddělovaně. Tento zřetelně synkopovaný rytmus drží kytara a klávesy a nový hudební styl je na světě. Jmenuje se SKA.

7

8 Reggae Reggae vzniklo, nebo spíše vznikalo v průběhu 60. let na Jamajce. Důvod vzniku reggae byla nejspíš rivalita mezi malými producenty snažili se svrhnout vynalézáním nových hudebních postupů hlavní producenty. Prvotní reggae (dnes zvané early reggae) nebylo tak pomalé jako dnes, texty se nesly stále v duchu 60. let a proto se týkali spíše zábavy, alkoholu, žen, občas nějaká sociální kritika na adresu jamajské vlády a neustálé téma té doby rude boys a nebo se využívaly jen instrumentální verze.

9

10 Trance žánr elektronické taneční hudby, Domovem mu je hlavně Německo a Nizozemsko,. Trance bývá popisován jako melodický styl s více či méně volnou formou vycházející z kombinace techna a housu. Vzniklá hudba pak silně závisí na kompozici, která musí udržet vše přirozené a zároveň bezmyšlenkovitě se neopakující. Bicí mohou být rázné, ale není jim kladena taková důležitost, jako např. u drum'n'bassu nebo techna.

11

12 A Tohle asi bude tak vše... Jinak Tuhle Všechnu Hatmatilku Má Nasvědomí Osoba Jménem Pavlína Talůžková z třídy která nese název T2


Stáhnout ppt "Música Musik Music Hudba. Rock Rock je souhrnný pojem pro mnoho hudebních žánrů. Jako nástroje se nejčastěji používají kytara, baskytara a bicí, ale."

Podobné prezentace


Reklamy Google