Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÝROBA PET LÁHVE. Pet láhev se vyrábí z polyethylentereftalátu neboli PET. PET láhve se poprvé objevily v roce 1978, kdy do nich začala být plněna Coca-Cola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÝROBA PET LÁHVE. Pet láhev se vyrábí z polyethylentereftalátu neboli PET. PET láhve se poprvé objevily v roce 1978, kdy do nich začala být plněna Coca-Cola."— Transkript prezentace:

1 VÝROBA PET LÁHVE

2 Pet láhev se vyrábí z polyethylentereftalátu neboli PET. PET láhve se poprvé objevily v roce 1978, kdy do nich začala být plněna Coca-Cola V současné době je jedním z nejpoužívanějším obalů nápojů Doba rozkladu PET lahve je 50-80 let. Mimořádně výkone stroje dokáží vyrobit za hodinu až 10 000 láhví.

3 VÝROBA

4 Automatizovaný mísič smíchá recyklované kuličky PET s recyklovanými vločkami téže umělé hmoty.

5 Materiál se přesune do stroje který obstarává vstřikování plastů, zde se ohřívá na teplotu 315°C. Suchá nezpracovaná surovina se rozpouští na hustý tekutý plast a stroj ho pak pod velkým tlakem vstřikuje do formy.

6 procesem vstřikování plastu vznikají umělé kusy hmoty tzv. PŘEDLISKY.

7 Předlisky tuhnou prakticky okamžitě díky vestavnému chladícímu systému. Další stroje pak tyto počáteční uniformní tvary přeměňují na plastikové láhve či jiné obaly..

8 Další zastávkou předlisku je ve stroji který je za vysoké teploty rozpíná do požadovaných tvarů. Během několika sekund se předlisky zahřejí tak aby byly tvárné, stroj do nich vsune tyč a roztáhne je na délku a zároveň je pod mimořádně vysokým tlakem plní vzduchem.

9 Předlisek tak dostává tvar láhve. Díky studené vodě promývající formu zevnitř se plast okamžitě ochlazuje a tuhne. Hotové láhve míří stojem rovnou do balírny

10

11 The End


Stáhnout ppt "VÝROBA PET LÁHVE. Pet láhev se vyrábí z polyethylentereftalátu neboli PET. PET láhve se poprvé objevily v roce 1978, kdy do nich začala být plněna Coca-Cola."

Podobné prezentace


Reklamy Google