Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GIS - geografické informační systémy Jednotlivé části GIS jsou zobrazeny ve vrstvách a z nich se skládá výsledná mapa. …je na počítačích založený informační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GIS - geografické informační systémy Jednotlivé části GIS jsou zobrazeny ve vrstvách a z nich se skládá výsledná mapa. …je na počítačích založený informační."— Transkript prezentace:

1 GIS - geografické informační systémy Jednotlivé části GIS jsou zobrazeny ve vrstvách a z nich se skládá výsledná mapa. …je na počítačích založený informační systém pro získávání, ukládání, a zobrazování dat, která zobrazují povrch Země. Jak vzniká mapa v počítači? využije se letecký nebo družicový snímek tvoří se jednotlivé vrstvy mapy (doprava, vodstvo, budovy…) jednotlivé vrstvy můžeme zapnout nebo vypnout viz. GEOPORTALGEOPORTAL Co je to GIS angl.

2 Snímkování planety Země… vědecké družice vojenské družice využití pro GIS, meteorologii… DRUŽICE: GEO – geostacionární, nehybné vzhledem k povrchu Země, vzdálenost 36000 km MEO – oběh Země 4 – 6x denně, vzdálenost 1200 – 35000 km LEO – oběh Země 80 – 130 min., vzdálenost 200 – 1200 km

3 GPS systém družic, který dokáže přesně určit polohu, nadmořskou výšku a přesný čas na Zemi s přesností na 10 m. Signál musí přijímač získat alespoň ze tří družic. NAVIGACE: letadla lodě auta turisté…


Stáhnout ppt "GIS - geografické informační systémy Jednotlivé části GIS jsou zobrazeny ve vrstvách a z nich se skládá výsledná mapa. …je na počítačích založený informační."

Podobné prezentace


Reklamy Google