Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( 6 970 000 obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( 6 970 000 obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv."— Transkript prezentace:

1

2 Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( 6 970 000 obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv La Ma ce, Atlantský oceán. Floru mají lesy mírného pásmu.

3 Obyvatelstvo Ve Spojeném království žije asi 60 milionů lidí. Tedy dvakrát vyšší než v české republice. Zdaleka největší skupinou tvoří Angličané. K dalším patří Velšané, Skotové, Irové a Židé. Více než čtyři pětiny obyvatel Spojeného království žijí v Anglii.

4 Vláda a politický systém Spojené království je parlamentní monarchií. Vláda vykonává moc jménem královny, která formálně drží veškerou výkonnou moc. Právo Spojeného království není založeno na psané ústavě, tak tomu je pouze u tří demokratických zemí světa (dalšími jsou Nový Zéland a Izrael).

5 Sport Velká Británie je kolébkou fotbalu. Nejslavnějšími kluby Manchester unated,Liverpool,Arsenal. Druhým nejoblíbenějším sportem je ragby. Ve Velké Británii je také mnoho lehkoatletických mítinků, turnajů v baseballu i v dalších sportech.

6 Rozloha,významná místa Velká británie má 243 610 km² Hodně významné místo je Stonehenge o průměru 110 m z vnější strany tvořený příkopem a z vnitřní strany valem, vybudovaný okolo roku 3100 př. n. l. Tower Bridge je zvedací most v Londýně nad řekou Temží. Který se postavil v 19.století ve východní části Londýna.

7 Bláznivé britské tradice Bláznivé britské tradice jsou např. o největší tvář roku,kutálení sýra,noc v ohně, a spoustu dalších.

8 Konec Vypracoval : Stanislav Ivan. Informace čerpány z Wikipedie. Nějaké dotazy?


Stáhnout ppt "Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( 6 970 000 obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv."

Podobné prezentace


Reklamy Google