Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)"— Transkript prezentace:

1 Markéta Tomanová

2 Obsah Povinnosti Výhody (kurz)

3 Povinnosti

4

5 Každý student, který vyjíždí do zahraničí v rámci programu Erasmus+, je povinen vyplnit vstupní a závěrečný test aplikace OLS.

6

7 Jakmile je student zadán svou domácí univerzitou do systému, obdrží na použitou e-mailovou adresu veškeré pokyny. Zpráva mimo jiné obsahuje návody pro práci s aplikací OLS, videa, prezentace atd.

8

9 Výsledek vstupního testu nemá vliv na mobilitu studenta! Slouží studentovi pouze jako orientační hodnota pro další práci se systémem OLS.

10 Podmínky MENDELU Každý student vyjíždějící do zahraničí v rámci programu Erasmus+ je povinen vyplnit vstupní test a to do 1 měsíce od obdržení e-mailu s pokyny. K podpisu Finanční dohody je nutné přinést i vytištěný Print Screen s výsledkem vstupního testu. Na tomto dokumentu musí být viditelné jméno studenta. Print Screen bude sloužit pouze jako důkaz toho, že student opravdu test před svým zahraničním pobytem vyplnil. Bez tohoto dokumentu však nebude Finanční dohoda studentovi podepsána!

11 Podmínky MENDELU Univerzita bude zadávat studenty do systému v týdnu od 02.11.2015. V případě, že student v této době neobdrží žádné informace, týkající se systému OLS, je v jeho vlastním zájmu, aby tuto skutečnost nahlásil a to na tuto e-mailovou adresu: int.rec@mendelu.cz. Do zprávy je vhodné uvést také pracovní jazyk mobility. int.rec@mendelu.cz

12 Podmínky MENDELU Každý účastník Erasmus+ mobility má povinnost vyplnit i závěrečný test a to opět ve lhůtě 1 měsíce po obdržení výzvy. Výše stanovené lhůty není možné prodloužit!

13 Podmínky MENDELU Podpisem Finanční dohody student potvrzuje, že je srozuměn s veškerými podmínkami programu Erasmus+. V tomto dokumentu je mimo jiné také uvedena právě povinnost vyplnění obou testů aplikace OLS. Nevyplněním, byť jen jednoho z těchto testů a to z jakéhokoliv důvodu, porušuje student stanovené a podepsané podmínky programu, což může mít za následek vrácení celého grantu, který byl studentovi na jeho pobyt přidělen!!!

14

15 Podobně vypadají výsledky, které po vyplnění testu získáte a které budou obsahem Print Screenu.

16 Výhody

17 Tato část prezentace je věnována pouze některým vybraným funkcím a přínosům aplikace OLS.

18

19 Každý student má, po vyplnění vstupního testu, právo na získání online jazykového kurzu, se kterým může pracovat a tím se v jazyce zdokonalovat. Kurz je dostupný v průběhu celé mobility.

20 Student jehož výsledek vstupního testu nebude „dostačující“ (tj. úroveň B1 a méně), získá licenci ke kurzu automaticky. Ostatní studenti musí o její přidělení domácí univerzitu požádat. Tito studenti si také mohou zvolit jiný jazyk kurzu, než v jakém psali vstupní test.

21 Př.: Vyjíždím na studijní pobyt do Španělska. Mým pracovním jazykem, tedy jazykem, ve kterém budu studovat, je angličtina. Ve vstupním testu dosáhnu úrovně C1. Rozhodnu se tedy, že chci zapracovat na španělštině, kterou budu jistě v „běžném životě“ v zahraničí také potřebovat. E-mailem tedy zažádám o přidělení licence k online jazykovém kurzu v jazyce španělském.

22 Jazykový kurz je samozřejmě zdarma a nabízí se v těchto jazycích: angličtina, němčina, španělština, italština, francouzština a dánština.

23

24 Kurz je dostupný prakticky kdykoliv a kdekoliv. Záleží pouze na studentovi samotném, kolik času si pro práci s OLS kurzem vyhradí.

25

26 Kurz obsahuje i velice interaktivní části, jako např. fórum, kde spolu všichni studenti mohou komunikovat. Dále jsou studentům stále k dispozici zkušení lektoři, kteří jim pomohou s řešením nejrůznějších problémů a především s konverzací.

27

28 Vyvinuté úsilí a získané výsledky je mimo jiné možné oficiálně uplatnit v rámci dokumentů Europass.

29

30 I když student dosáhne ve vstupním testu určité jazykové úrovně, kurz jej při výběru obtížnosti cvičení nelimituje.

31

32 Obsahem kurzu jsou i tematická cvičení, která studentovi mohou v zahraničí pomoci nejen při studiích. Nabídka těchto cvičení je opravdu široká.

33

34 K dispozici jsou také zajímavé články, při jejichž čtení je možné zobrazit význam jednotlivých slov pouhým najetím myši na dané slovíčko.

35

36 Čím dříve, tím déle můžete využívat výhody OLS! ;)


Stáhnout ppt "Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)"

Podobné prezentace


Reklamy Google