Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově."— Transkript prezentace:

1 GYMNASTIKA

2 CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově dobré výkonnosti. Gymnastika se používá pro označení sportovních disciplín, jejichž společným znakem je důraz na provedení silově či koordinačně náročných tělesných prvků.

3 HISTORIE Gymnastika byla v Antickém Řecku zahrnuta do systému celkového harmonického rozvoje člověka. Do řecké Gymnastiky patřily běhy, skoky, hody, plavání, zápas a box. Název Gymnastika pochází z řeckého gymnós (česky:nahý) a vzniklo tak, že Řekové prováděli svá tělesná cvičení bez oděvu.

4 DRUHY GYMNASTIKY 1) Sportovní Gymnastika 2) Moderní Gymnastika

5 SPORTOVNÍ GYMNASTIKA Sportovní Gymnastika je sportovní odvětví, při němž jednotliví závodníci předvádějí silové nebo švihové gymnastické prvky na koberci nebo na nářadích. Ve sportovní Gymnastice soutěží muži i ženy a jejich disciplíny se odlišují. Sportovní Gymnastika je stálou součástí olympijského programu, mistrovství světa se v ní pořádají od roku 1903.

6 SPORTOVNÍ GYMNASTIKA ŽEN Prvky : Přeskok,Bradla,Kladina,Prostná Osobnosti : Slavná česká Gymnastka : Věra Černá Slavná světová Gymnastka : Larisa Latyninová

7 SPORTOVNÍ GYMNASTIKA MUŽŮ Prvky : Prostná,Kruhy,Přeskok,Bradla,Hrazda Osobnosti : Slavný český Gymnasta : Josef Čada Slavný světoví Gymnasta : Boris Šachlin

8 FOTOGRAFIE

9 MODERNÍ GYMNASTIKA Moderní Gymnastika je ženský sport který kombinuje prvky baletu, gymnastiky, divadelního tance a akrobacie. Moderní Gymnastika se stala olympijským sportem v roce 1984. Gymnastky začínají trénovat obvykle od velmi mladého věku a svého vrcholu často dosahují již před dvacátým rokem.

10 MODERNÍ GYMNASTIKA ŽEN Náčiní : Švihadlo,Obruč,Míč,Kužele,Stuha Osobnosti : Slavná česká Gymnastka : Dominika Červenková Slavná světová Gymnastka : Alina Kabajevová

11 FOTOGRAFIE

12 FILM – STICK IT Haley je 17 letá rebelka, která má ráda punk a všechno, co může zvýšit její adrenalin. Ne jednou se dostala do konfliktu s okolím a zákonem. Když však dojde k poslední srážce se zákonem, dostane na výběr. Trest nebo zápis na elitní Gymnastickou akademii vedenou legendárním trenérem. Její nezkrotný duch a žár rychle otřese přísně vedenou školou. Hlavní Postavy : Missy Peregrym, Jeff Bridges

13 A PROČ GYMNASTIKA ? Osobně mám radši Moderní. Gymnastiku jsem si vybrala proto, protože mi dává pocit že jedním pohybem dokážu vyjádřit spoustu pocitů. Trénuju ji už 2 roky. A stále mě baví.

14 OSOBNÍ FOTOGRAFIE

15 Vytvořila : Prasličková Veronika Třída : IX.B. Odkaz : http://cs.wikipedia.org/wiki/Gymnastikahttp://cs.wikipedia.org/wiki/Gymnastika Motto : Gymnastika vyjadřuje to, na co slova nestačí.


Stáhnout ppt "GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově."

Podobné prezentace


Reklamy Google